odpis aktualizacyjny funduszu i zaliczki - Księgowość

Strona 3 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 19 paź 2017, 10:57

no właśnie ja dlatego nie robię odpisów aktualizacyjnych, jakoś nie mam przekonania do tego, mam zapis w polityce ze robię odpis na podstawie pisemnej informacji od pracownika merytorycznego zajmującego FA na podstawie pism od komornika, do tej pory nic takiego nie dostałam więc nie robię (pracownik wie o tym zapisie)
Ania80
Stażysta
Od: 14 mar 2017, 15:43
Zajmuję się: księgowość

Napisano: 19 paź 2017, 11:20

Ania80 ja właśnie jestem takiego samego zdania.
Jessie
Starszy referent
Od: 19 mar 2017, 13:42
Zajmuję się: FIN

Napisano: 21 paź 2017, 10:17

gosia007 pisze:Wracając do głównego wątku ...
u nas też do tej pory nie robiliśmy odpisu ale dostałam polecenie żeby zacząć go robić tylko szczerze mówiąc
nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Czy ktoś może udostępnić wzór na podstawie którego wylicza się kwotę którą księgujemy na koncie 290?
Czy robicie odpis na podstawie wzoru czy dział merytoryczny typuje Wam nazwiska dłużników których uważa za nieściągalnych?
https://www.mf.gov.pl/ministerstwo-finan ... TANCE_0d1Z_

...wszystko co i jak jest opisane w KSR 4.

A wracająć do geniusza myśli Bronka z bdmb i totalnych bzdur jakie wypisuje....tak samo cennne są jego genialne rozwiązania w kwesti VAt, gdy już dziś wiadomo, że w OPSach nie ma żadnego VAT, bo czynności organu władzy publicznej OPS wykonuje.

Ale zostawiając geniusz Bronka, lwia część z Was i tak wystawia faktury z VAt zwolniony co oznacza, że ma błędnie ustalone wskaźniki i prewskaźniki i wszystkie deklaracje VAT.
TWoj
Podinspektor
Od: 10 maja 2016, 15:48
Zajmuję się:

Strona 3 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x