Odpis na ZFŚS - umowa na zastępstwo..

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
e-dyta
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Odpis na ZFŚS - umowa na zastępstwo..

Post autor: e-dyta »

Witam.
Chciałam zapytać czy robi się odpis na ZFŚS dla pracownika, który zatrudniony jest na zastępstwo? ( pracownik przebywa na macierzyńskim) i dla osoby która jest na urlopie wychowawczym? Bo czytam i mam dwa sprzeczne artykuły. W jednym piszą ze tak robi się odpis a w drugim że nie bierze się pod uwagę osób na wychowawczym i na czas określony.
Ola II

Re: Odpis na ZFŚS - umowa na zastępstwo..

Post autor: Ola II »

Na czas określony my robimy odpis.
anias1

Post autor: anias1 »

w ustawie masz napisane że na pracownika robisz odpis, i nieważne jest czy pracownik jest na wychowawczym, czy urlopie, czy zwolnieniu czy na pracach interwencyjnych. Dlatego też na każdego pracownika robisz odpis, bo po prostu ma status pracownika. Na zastępstwo też jest pracownikiem i robisz na niego odpis. Przeczytaj ustawę to się dowiesz.
beat

Post autor: beat »

my też robimy
e-dyta
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: e-dyta »

Do anias1 nie musisz od razu tak ostro reagować, nie zdarza Ci się ze czasem coś czytasz a i tak nie wiesz? Ja grzecznie zapytałam i tym którzy grzecznie odpowiedzieli bardzo dziękuje.
ODPOWIEDZ