Nie zrobiłaś tego poprawnie – zignorowałaś kluczowy w sprawie przepis. Natomiast jego sens można łatwo zrozumieć czytając wyroki, komentarze, uwagi, przypisy do tego artykułu lub samemu pobawić się i ogarnąć wykładnię celowościową. Nie dyskutuj z przepisami (ma to taki sam sens jak obrażanie się na mróz), tylko stosuj się do zawartej w nich normy prawnej. Tak w skrócie: mamy więc art. 106 ust. 3a/3b ustawy - dotyczący zmiany wysokości dochodu w sprawie świadczenia/odpłatności i art. 106 ust. 5 – dotyczący zmiany decyzji w tej kwestii. Zależność jest prosta: zmieniamy decyzję w sprawie wysokości świadczenia/odpłatności (art. 106 ust. 5), dopiero wtedy, jeżeli dochód zmienił się odpowiednio (art. 106 ust. 3a/3b). Co w tym skomplikowanego?zośka_ops pisze: ↑27 lis 2020, 18:50witam ponownie, dziękuję, za powyższe wypowiedzi, ale szczerze mówiąć nadal nie do końca wiem czy zrobiłam poprawnie. Może ktoś miał podobną sytuację i zachce się podzielić. A tak szczerze mówiąc nie wiem jaki sens ma ten przepis o 10% dochodu. Moim skromnym zdaniem, jeśli mogę je wypowiedzieć, to dochód jest dochodem i przy każdej zmianie dochodu klienta należałoby zmienić odpłatność klientowi, a tym samym pomniejszyć koszt gmin. Pozdrawiam .