odpłatność za DPS z gospodarstwa rolnego - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 24 wrz 2012, 16:33

Kysa ma rację. OPS kieruje do DPS osoby z nie wyjaśnionymi sprawami. , a potem umywają ręce jak się chce dowiedzie czegoś więcej . A wywiady są w opłakanym stanie. Mlieszkaniec ma np rodzinę , a w wywiadzie piszą , że nie ma,ma orzeczenie , a pisza , że nie ma ustalonej niepełosprawności, jest ubezwłasnowolniony a w dokumentach piszą , że nie. To takie przykłady. Mogę podać więcej.
~kama

Napisano: 25 wrz 2012, 12:05

Maćku co zapisane jest w rozporządzeniu, nie zawsze jest tak w rzeczywistości. Ja mam np 70. klientów w DPS i wiele innych spraw, którymi pracownik socjalny w OPS nigdy się nie zajmuje. Ae chyba nie ma sensu licytować się kto ma więcej pracy. Po prostu róbmy dobrze co do każdego należy.
~karoll

Napisano: 25 wrz 2012, 12:41

No właśnie jestem tego samego zdania, że nie ma się co licytować.

A jeśli chodzi o klientów.
Rozporządzenie mówi, że Dom, spełaniający standardy musi zatrudniać w płenym wymiarze etatu nie mniej niż dwóch pracowników socjalnych na stu miieszkańców.
~Maciek

Napisano: 25 wrz 2012, 14:15

Ale komu bardziej zależy na uregulowaniu sprawy gospodarstwa - chyba OPS, bo przecież to gmina będzie wnosić opłatę zastępczą jesli mieszkaniec się nie wywiąże z naliczonej odpłatności.
~M.D.

Napisano: 25 wrz 2012, 14:53

Różnie to bywa. Jak jest zawzięty kierownik, to na złość, będzie zwlekał, a potem będzie ścigał klienta przez Komornika.
~Maciek

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x