odpracowywanie wyjścia do lekarza

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
~Krystyna07

odpracowywanie wyjścia do lekarza

Post autor: ~Krystyna07 »

Pracuję w budżetówce (szkoła), czasem muszę wyjść do lekarza w czasie godzin pracy. Czy mam obowiązek odpracować te godziny, czy jest jakiś przepis regulujacy te sprawy.
~zuza

Re: odpracowywanie wyjścia do lekarza

Post autor: ~zuza »

tak jak u Mariki
~AM

Post autor: ~AM »

No i to jest takie ludzkie rozwiązanie.
~ewa

Post autor: ~ewa »

u nas nie ewidencjonuje się wyjść prywatnych, po prostu kierownik zwalnia pracownika, a że czasami też potrzebuje wyjść to też się zwalnia. Ludzie bądźmy ludźmi, jakaś nagonka cały czas na pracowników. Przecież robota i tak musi być zrobiona...
~Ada

Post autor: ~Ada »

u nas też jest zeszyt gdzie zapisuję datę i liczbę godzin nieobecności a jak nazbieram 8 to wypisuję 1 dzień UW. Wszystkim to pasuje
~IZA

Post autor: ~IZA »

A czy jest zeszyt przyjść? Bo jak przychodzimy w soboty i niedziele (np. w okresie świadczeniowym) albo jak zabieramy robotę do domu, to ktoś to ewidencjonuje???? Ludzi trochę się opanujcie!!! Tak jak powiedziała Ewa, robota i tak musi byc zrobiona!!!
~ola

Post autor: ~ola »

tak jak u Mariki
Iza gdy trzeba przyjść w sobotę lub w niedzielę to za zgodą kierownika i to jest również wpisywane w zeszyt nadgodzin i odbierane
~IZA

Post autor: ~IZA »

Ola, ja mam świetny zespół ( 14 osób i do tego same baby) i ciągłe wpisywanie wyść i przyjść, to dla nas zbędna papierologia.
Każda się poczuwa do tego, że jak jest robota to trzeba zmobilizować siły i zrobić wszystko na czas. Nikt nie robi problemu jak któraś musi wyskoczyć na chwilę. Pewnie gdyby ktoś nadużywał tych przyjętych u nas zasad, to wszystko byłoby wpisywane do zeszytu.
Ps.Kierownik też przychodzi w soboty lub niedziele jak jest robota.Życzę wszystkim OPS-om tekiej kadry, pozdrawiam
ODPOWIEDZ