Pan pobrał dodatek do zasiłku rodzinnego na internat we wrześniu 90 zł i październik 90 zł, a dojeżdża więc 80 zł do zwrotu
od kwoty 40 zł wrzes. ODSETKI od 1 października na dzisiaj i od kwoty 40 zł paźdz. ODSETKKI od 1 LISTOPADA dobrze
NIE ROZUMIECIE
powoli i tłumacze po kolei:
Pan złożył wniosek na syna na zasiłek rodzinny wraz z dodatkiem do zasiłku rodzinnego i zaznaczył dodatek z tytułu podjęcia przez dziecko nauki w szkole poza miejscem zamieszkania na internat 90 zł okazało się że syn dojeżdża więc 80 zł 40 zł za wrzesień i 40 zł za październik NP. Moje pytanie:
1.ODSETKI od 1 października na dzisiaj i od kwoty 40 zł paźdz. ODSETKKI od 1 LISTOPADA dobrze
rozumiem.
Gość ma NP na zamieszkanie.
Tylko dlaczego uważasz, że jemu przysługują dojazdy jak o to nie wnioskował?
Wg mnie ma NP 2x 90 zł. Nie jakieś różnice między tym co miał przyznane, a tym co mógł mieć przyznane jakby o to wnioskował.
PS. odsetki liczysz prawidłowo, ale kwotę należności to ma do d..upy
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Ale jak ja zrobiłam decyzje zmieniającą i przyznałam 50 zł a uchyliłam 90 zł, po dostarczeniu zaświadczenia ze szkoły że jednak dojeżdża a nie mieszka, to tak nie można zrobić Bo ona w tamtym okresie wnioskowała że będzie mieszkać. Czyli być musi być wniosek przed decyzją zmieniającą że wnioskuje o dojazd i wtedy decyzja zmieniająca uchylić 90 i przyznać 50 z 80 za 2 mies. do zwrotu