Ogólnopolska Pikieta 30.11.2013 - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 27 z 48    [ Posty: 471 ]

Napisano: 01 gru 2013, 0:07

- faktyczne rozdzielenie pracy socjalnej od administracyjnych postępowań

- etapowe budowanie możliwości pracy w ngosach i zachęcanie ich do takiego zatrudniania ale nie przymusowe

- przyjecie programu dożywiania dla naszych podopiecznych, który rząd właśnie uwalił

- uproszczenie zasiłków - zasiłki obligatoryjne (bez wywiadu przyznawane jak w sw. rodzinnych) i fakultatywne (po opinii pracownika socjalnego)

- kadencyjność dyrektorów i ich ocena po kadencji

- płynność finansowania świadczeń z budżetu państwa

- uproszczenie procedury NK - mniej papierów (karty C,D do wyrzucenia), więcej pracy realnej z rodzinami

- uproszczenie druku wywiadu (naprawdę nie trzeba gromadzić takich informacji jak to czy ktoś z rodziny był w schronisku 20 lat temu)

- wprowadzenie odgórne jakościowych kryteriów pracy opsów itd.

Ale ciebie i tak to nie zadowoli bo przecież Jasiu zawsze będzie pluł na co się da
~odpowiedż

Napisano: 01 gru 2013, 0:22

na dobranoc odpowiem -NO !!!
~Jan

Napisano: 01 gru 2013, 0:27

Kadencyjność dyrektorów i ocenianie ich? To mi pasuje;)
~Adam

Napisano: 01 gru 2013, 1:13

Dopiero teraz dotelepalem się do domu. Fakt ze trochę zamarudzilem na Złotych Tarasach... ;) Serdecznie dziękuje wszystkim wspoluczestnikom pikiety. Szacunek wobec odwagi i determinacji Pani Lucyny oraz pozdrowienia dla innych, którzy podobnie jak ja dotarli z odległych destynacji aby twardo zaprotestować przeciw głupim i robionym na kolanie rewolucjom systemu pomocy społecznej. Ukłony dla Krzyska za podwozke.
Adam, Jan i podobni malkontenci powinni się wstydzić swoich wpisów.
Pozdrawiam!
~Sławek

Napisano: 01 gru 2013, 1:21

Ale to nic nie da.
W tym kraju wszyscy by strajkowali i pikietowali. Nie dogodzi się wszystkim.
Macie zbyt małą siłę.
~Adam

Napisano: 01 gru 2013, 1:35

Nie interesują mnie wszyscy. Interesuje mnie moja grupa zawodowa i ja sam oraz ludzie którzy korzystają z naszej pomocy. Inni niech dogadzaja sobie sami. ;)
~Sławek

Napisano: 01 gru 2013, 11:33

Zastanawiam się tylko nad jednym. BYŁAM I TAM I PYTAM SIĘ GDZIE BYŁA WARSZAWA????????????????????????????
PRACOWNICY SOCJALNI Z WARSZAWY GDZIE BYLIŚCIE?????????????
W DOMU W CIEPŁYCH KAPCIACH PRZED TELEWIZOREM LUB KOMPUTEREM???????????

ŻAL, ŻAL, ŻAL.....
~uczestniczka pikiety

Napisano: 01 gru 2013, 11:37

kończ waść wstydu oszczędź.........
~!!!

Napisano: 01 gru 2013, 11:42

Byli obecni pracownicy socjalni z Warszawy, jednak rzeczywiście było ich niewielu. Z tego co wiem, organizatorzy wysłali informację o proteście do każdego OPS m. st. Warszawy.
~pracownik socjalny

Napisano: 01 gru 2013, 11:56

Ile osób było z Warszawy??? Ktoś wie?
~!!!

Strona 27 z 48    [ Posty: 471 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x