ograniczenie władzy rodzic. dla rodz. zast. - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 03 sie 2010, 20:24

Co robicie w przypadku, gdy rodzina zastępcza była kiedyś ograniczona we władzy rodzicielskiej. W chwili ustanawiania rodziny nikt nie wiedział o ograniczeniu władzy, a rodzina podpisał oświadczenie, że nigdy nie była pozbawiona ani ograniczona we władzy rodzicielskiej.
~izabela

Napisano: 04 sie 2010, 9:39

czyli złożyli oświadczenie, które jest niezgodne z prawdą. Powinnaś wszcząć postepowanie wyjasniające i jak uznasz, że nie powinni to wystapisz o rozwiązanie i tyle. Porozmawiasz z sędzia i sprawę masz załatwiona. Tylko czy będzie wam sie chcialo i co zrobicie z dzieckiem????
~Niko

Napisano: 04 sie 2010, 10:26

Zastanawia mnie to czy sądy prześwietlają w jakiś sposób rodziny zastępcze. myślę, że sady naja dużo łatwiejszy dostęp do zbiorów akt w innych sądach.
~izabela

Napisano: 04 sie 2010, 10:39

Ja bym po prostu poinformowała o tym sąd.
~Ja

Napisano: 04 sie 2010, 14:57

zgodnie z art. 73 ust. 1 pkt. 3 uops pełnienie funkcji rodziny zastępczej może byc powierzone osobie lub małżonkom, którzy nie są lub nie były pozbawione władzy rodzieislkiej, i nie są ograniczone we władzy rodzicielskiej! Nie są ograniczone oznacza czas teraźniejszy a nie przeszły więc nic nie zrobisz rodzina zastępcza powinna funkcjonować nie nadinterpretujcie przepisów
~Iza

Napisano: 04 sie 2010, 21:47

nalezy powiadomic sad a sedzia orzeknie, co dalej z rodz.zast.
czasami sąd tak postanawia.
~lidia

Napisano: 04 sie 2010, 21:47

nalezy powiadomic sad a sedzia orzeknie, co dalej z rodz.zast.
czasami sąd tak postanawia.
~lidia

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x