ogródek piwny przy sklepie spożywczym?

Wybrane tematy:
świetlice środowiskowe w 2015 r.? Zachowaj trzeźwy Umysł Szkolenie- kontrola przedsiębiorców sprzedających alkohol przez GKRPA organizacja koloni programem terapeutycznym leczenie z.stały-alkohol
ODPOWIEDZ
~mn

ogródek piwny przy sklepie spożywczym?

Post autor: ~mn »

Witam serdecznie mam duże wątpliwości co do złożonego wniosku przez jedengo z przedsiebiorców,a mianowice złozył wniosek o wydanie zezwolenia na sprz.alkoholu w ogródku piwnym przy jego sklepie detal. Jak wy do tego podchodzicie? Można wydać takie zezwolenie?
ladybird
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: ogródek piwny przy sklepie spożywczym?

Post autor: ladybird »

mowy nie ma...sklep to detal, wiec picie w najblizszej okolicy sklepu czy pod sklepem jest zabronione...
a ogrodek piwny to picie na miejscu czyli gastronomia...
to dwie rozne sprawy...
u mnie wiele osob majacych sklepy na wsiach rozwiazalo ten problem otwierajac kolejny (dodatkow) punkt gastronomiczny...
ladybird (*_*)...

~goya

Post autor: ~goya »

ogródki piwne reguluja uchwały rady miejskiej i nie jest to tozsame z gastronomią
~am

Post autor: ~am »

Ja również słyszałam ze może byc ogródek piwny przy sklepei spożywczym tyle,iż imusi spełniać parę istotnych kwestii np. inne godziny otwarcia, ogródek powinien być dobrze np. np. ogrodzony i zagospodarowany np. zielenią by był niewidoczny dla klientów detalu. itp.
ODPOWIEDZ