okres przyznania DE - Dodatek energetyczny

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 11 gru 2014, 11:57

Fantomas pisze:Przecież to jakaś abstrakcja jest i naciąganie urzędu na koszty jak i ludzi na dodatkowe ciąganie po urzędach
w pełni popieram Fantomasa
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Od: 12 sie 2004, 0:26
Zajmuję się:

Napisano: 11 gru 2014, 12:08

Zgadzam się z malgosią, ja też byłam na szkoleniu( z P. Bajorem w Bydgoszczy) i właśnie w ten sposób kazali przyznawać, jak można przyznać do maja skoro zgodnie z rozporządzeniem kwoty de są ustalone do kwietnia 2015 r.
iza-85

Napisano: 11 gru 2014, 12:38

iza-85 pisze:Zgadzam się z malgosią, ja też byłam na szkoleniu( z P. Bajorem w Bydgoszczy) i właśnie w ten sposób kazali przyznawać, jak można przyznać do maja skoro zgodnie z rozporządzeniem kwoty de są ustalone do kwietnia 2015 r.
to zgadzasz się z malgosią czy tym panem z Bydgoszczy....

bo małgosia wydaje do grudnia br (kurka na jakiej podstawie, nie wiem...), a następnie od stycznia nowa decyzja

a że do kwietnia to się zgadza.
de2014

Napisano: 02 sty 2015, 21:10

A ja jak przyznaję dodatek mieszkaniowy do lipca to energetyczny też do lipca tylko z apisem w decyzji , że do kwietnia będzie wypłacony w kwocie 15,77 zł a miesiącach w kwocie ogłoszonej w rozporządzeniu przez ministra gospodarki radca prawny taką decyzję zatwierdził
ewa17

Napisano: 05 sty 2015, 10:19

Jeżeli już się decydujesz tak robić ewa17 to powinnaś tak jak Gorzatka wysyłać im w kwietniu pisma czy decyzje (nie wiem do końca bo tak nie robię) o zmianie kwoty dodatku energetycznego od 1 maja. Bo przecież interesanci mają prawo się nie zgodzić na nową kwotę, mają prawo się odwołać.
Fantomas

Napisano: 05 sty 2015, 15:12

To teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam, program mi przyznał DE od grudnia do kwietnia i dalej nie chce mimo, że dodatek mieszkaniowy osoba ma przyznany na pol roku czyli do konca maja. To teraz na maj bede musiala wydac nową decyzję z nową stawką? W ogole ten DE jest beznadziejny u mnie wiele osób w ogole tego nie chce.
Gość

Napisano: 05 sty 2015, 16:49

Ja właśnie tak przyznaje jak Twój program zrobił. W maju interesanci muszą przyjść i złożyć kolejny wniosek. Przepisy dot. DE to długi temat :D
Fantomas

Napisano: 13 sty 2015, 13:55

ewa17 pisze:A ja jak przyznaję dodatek mieszkaniowy do lipca to energetyczny też do lipca tylko z apisem w decyzji , że do kwietnia będzie wypłacony w kwocie 15,77 zł a miesiącach w kwocie ogłoszonej w rozporządzeniu przez ministra gospodarki radca prawny taką decyzję zatwierdził
To jak jest juz gdzieś określona nowa kwota dodatku energetycznego?? nic mi jeszcze nie wiadomo? ktoś coś?
iza 11

Napisano: 19 sty 2015, 14:58

Fantomas pisze:Jak czytam takie posty to się załamuję. Małgosia nie większość bo tylko Ty tak zrobiłaś :D :D :D
Jeżeli ktoś ma DM do lipca to jak możesz przyznać mu DE do grudnia? Wystarczy przeczytać ustawę i odrobinę pomyśleć. Jak ktoś mimo to ma wątpliwości to trzeba zapisać się na szkolenie lub wysłać zapytanie do Ministerstwa.

Byłam na szkoleniu i właśnie kazano przyznawać 1 decyzje do kwietnia, druga do grudnia. W ustawie jest zapis, że dodatek Energetyczny przysługuje osobie która ma przyznany DM, nie ma zapisu na czas trwania DM!
Także mozna sobie tak interpretowac.
Także również trzeba pomyśleć!!!!!!!!!
Andzias

Napisano: 19 sty 2015, 16:54

Mam wrażenie że rozmawiam ciągle z tą samą osobą tylko zmieniającą nick :D
Andzias to że do kwietnia to jest logiczne ponieważ od maja jest nowa wysokość DE. Ale to że do grudnia to jakieś nieporozumienie jest. Nie upieraj się bo brniesz w nicość 8-) Byłaś na szkoleniu to wytłumacz nam wszystkim czytającym ten wątek dlaczego mam przyznawać DE tylko do końca grudnia?
Fantomas

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x