w pełni popieram FantomasaFantomas pisze:Przecież to jakaś abstrakcja jest i naciąganie urzędu na koszty jak i ludzi na dodatkowe ciąganie po urzędach
okres przyznania DE
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: okres przyznania DE
GORZATKA
Zgadzam się z malgosią, ja też byłam na szkoleniu( z P. Bajorem w Bydgoszczy) i właśnie w ten sposób kazali przyznawać, jak można przyznać do maja skoro zgodnie z rozporządzeniem kwoty de są ustalone do kwietnia 2015 r.
to zgadzasz się z malgosią czy tym panem z Bydgoszczy....iza-85 pisze:Zgadzam się z malgosią, ja też byłam na szkoleniu( z P. Bajorem w Bydgoszczy) i właśnie w ten sposób kazali przyznawać, jak można przyznać do maja skoro zgodnie z rozporządzeniem kwoty de są ustalone do kwietnia 2015 r.
bo małgosia wydaje do grudnia br (kurka na jakiej podstawie, nie wiem...), a następnie od stycznia nowa decyzja
a że do kwietnia to się zgadza.
A ja jak przyznaję dodatek mieszkaniowy do lipca to energetyczny też do lipca tylko z apisem w decyzji , że do kwietnia będzie wypłacony w kwocie 15,77 zł a miesiącach w kwocie ogłoszonej w rozporządzeniu przez ministra gospodarki radca prawny taką decyzję zatwierdził
Jeżeli już się decydujesz tak robić ewa17 to powinnaś tak jak Gorzatka wysyłać im w kwietniu pisma czy decyzje (nie wiem do końca bo tak nie robię) o zmianie kwoty dodatku energetycznego od 1 maja. Bo przecież interesanci mają prawo się nie zgodzić na nową kwotę, mają prawo się odwołać.
To teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam, program mi przyznał DE od grudnia do kwietnia i dalej nie chce mimo, że dodatek mieszkaniowy osoba ma przyznany na pol roku czyli do konca maja. To teraz na maj bede musiala wydac nową decyzję z nową stawką? W ogole ten DE jest beznadziejny u mnie wiele osób w ogole tego nie chce.
Ja właśnie tak przyznaje jak Twój program zrobił. W maju interesanci muszą przyjść i złożyć kolejny wniosek. Przepisy dot. DE to długi temat 

To jak jest juz gdzieś określona nowa kwota dodatku energetycznego?? nic mi jeszcze nie wiadomo? ktoś coś?ewa17 pisze:A ja jak przyznaję dodatek mieszkaniowy do lipca to energetyczny też do lipca tylko z apisem w decyzji , że do kwietnia będzie wypłacony w kwocie 15,77 zł a miesiącach w kwocie ogłoszonej w rozporządzeniu przez ministra gospodarki radca prawny taką decyzję zatwierdził
Fantomas pisze:Jak czytam takie posty to się załamuję. Małgosia nie większość bo tylko Ty tak zrobiłaś![]()
![]()
![]()
Jeżeli ktoś ma DM do lipca to jak możesz przyznać mu DE do grudnia? Wystarczy przeczytać ustawę i odrobinę pomyśleć. Jak ktoś mimo to ma wątpliwości to trzeba zapisać się na szkolenie lub wysłać zapytanie do Ministerstwa.
Byłam na szkoleniu i właśnie kazano przyznawać 1 decyzje do kwietnia, druga do grudnia. W ustawie jest zapis, że dodatek Energetyczny przysługuje osobie która ma przyznany DM, nie ma zapisu na czas trwania DM!
Także mozna sobie tak interpretowac.
Także również trzeba pomyśleć!!!!!!!!!
Mam wrażenie że rozmawiam ciągle z tą samą osobą tylko zmieniającą nick
Andzias to że do kwietnia to jest logiczne ponieważ od maja jest nowa wysokość DE. Ale to że do grudnia to jakieś nieporozumienie jest. Nie upieraj się bo brniesz w nicość
Byłaś na szkoleniu to wytłumacz nam wszystkim czytającym ten wątek dlaczego mam przyznawać DE tylko do końca grudnia?

Andzias to że do kwietnia to jest logiczne ponieważ od maja jest nowa wysokość DE. Ale to że do grudnia to jakieś nieporozumienie jest. Nie upieraj się bo brniesz w nicość

Oprócz okres przyznania DE - Dodatek energetyczny przeczytaj również:
do kiedy???
Bez rozpoznania
przekroczony limit
wzór decyzji
za mało środków-pilne!
decyzja
umowa
de czy metryczka sprawy
decyzja częściowa
Aktualna podstawa prawna
DE w programie Sygnity
CO Z 2%
czy do dm robimy metryczkę
Dodatek gazowy.
czy mozna tak pisac decyzje-przyklad????????
poselski projekt zmian