Opiekun Prawny otrzyma wynagrodzenie

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~rudy

Re: Opiekun Prawny otrzyma wynagrodzenie

Post autor: ~rudy »

sąd Ci przyznał 200zł?
~Spartan

Post autor: ~Spartan »

tak Sąd
~rudy

Post autor: ~rudy »

dzięki,ja mam wytyczne M.Sprawiedliwości z zleceniami ,żeby przyznawać wynagrodzenie w wys. 5% dla dzieci i 10% dla dorosłych kwoty bazowej-dobrze że sąd robią inaczej ,bo kwoty te są śmieszne
~monia

Post autor: ~monia »

a jak rodzice złożą takie wnioski do sąduto też otrzymają i im się należy czy nie?
~Spartan

zerknij do ustawy ale wydaje mi się że osoby spokrewnione nie mogę
~Bożena

Post autor: ~Bożena »

Ja nie dostałam żadnego wynagrodzenia.Odbyła się wprawdzie rozprawa sądowa,ale sędzia odmówiła mi wypłacania wynagrodzenia, jednocześnie pouczyła mnie, aby w tej sprawie zwrócić się do GOPS. Może ktoś wie jak zabrać się do tej sprawy.
~Spartan

ja pisałem pismo z kolegą on jest prawnikiem więc chyba czeka Cie wizyta u prawnika skoro sąd niechętny i rzeczywiście musisz wykazać że dużo czasu poświęcasz poza godzinami pracy ja tak robie i jest ok natomiast jak sąd niechętny to polecam konsultacje z prawnikiem
~hanka

Post autor: ~hanka »

współczuję Bożenko. Mój mąż składał wniosek do sądu, później przyszło pismo odnośnie przedłożenia sprawozdania z pełnienia tej \"zaszczytnej\" funkcji, jednocześnie przyszło pismo do domu dziecka o wypowiedzenie si w tej kwesti. Teraz czekamy
~hanka

Post autor: ~hanka »

i wreszcie po czterech miesiącach sąd raczył mojemu mężowi przyznać wynagrodzenie 650 zł. na troje dzieci, niestety jednorazowo. W styczniu znów składamy wniosek :))
~lenka

Post autor: ~lenka »

Do kogo adresowac taki wniosek?? do prezesa sądu czy wydzialu rodzinnego?? czy moge go zlozyc w trakcie sprawowania opieki??
ODPOWIEDZ