Opiekun Prawny otrzyma wynagrodzenie

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~Kaśka

Re: Opiekun Prawny otrzyma wynagrodzenie

Post autor: ~Kaśka »

złożyć wniosek w sądzie o przyznanie wynagrodzenia i z wyrokiem do MOPS
~Anka

Post autor: ~Anka »

Od kilku lat jestem opiekunem prawnym dzieci z DD, wykonuję wszelkie związane z tym obowiązki. Pierwszy raz słyszę o wynagradzaniu opiekunów. Czy ktoś z sądu białostockiego ma doświadczenia w tym względzie.
~ksenia

Post autor: ~ksenia »

niektórzy dyrektorzy narzucają , żeby zostać opiekunem prawnym...niejako musimy i powinniśmy otrzymywać wynagrodzenie chociażby za to, że wyraziliśmy taką zgodę i podpisujemy zgody na leczenie, opiekujemy się majątkiem podopiecznego
~Spartan

Post autor: ~Spartan »

Anka nie ważne białostocki mazowiecki małopolski pisz pismo do sądu i tyle to na szczęście jest poza kompetencjami organu prowadzącego i dyrekcji
~marta

Post autor: ~marta »

mylisz się spartan.
w moim przypadku sąd zwrócił się z zapytaniem do mojego dyrektora, ile czasu poświęcam na sprawy związane z opieką. Super dyro napisał do sądu, że wszystko załatwiam w czasie godzin pracy a do dyspozycji mam zawsze samochód słóżbowy.
Tak mój kochany dyro przyczynił się do odrzucenia mojego wniosku przez sąd. Nie wspomnę o tym, że w oczach sądu wyszłam na kłamczuchę, próbującą od państwa wyłudzić pieniądze.
~marta

Post autor: ~marta »

dodam jeszcze, że pracuję na kp i mam na rękę 1350zł.
~Spartan

Post autor: ~Spartan »

współczuje ale zapisz przez miesiąc co robisz poza godzinami pracy jako opiekun prawny i zobacz czy jest tego dużo i gdy dyr ci nie odda w godzinach lub nadgodzinach to walcz a dyrektor zawsze się wybieli pamiętaj
~lex

Post autor: ~lex »

Witam , czy ktoś z szanownych kolegów i koleżanek otrzymał wynagrodzenie z tytułu pełnienia funkcji opiekuna prawnego.
~ja

Post autor: ~ja »

u nas kurator, który jest opiekunem prawnym otrzymał 10tys do spłaty od MGOPS i niestety nie pamiętam ile ma dostawać miesięcznie. Płacić zdaniem sądu ma ops bo to on wystąpił z wnioskiem o ustalenie opiekuna.. sąd nie wziął pod uwagę stanowiska opsu- a pan kurator był tak częstym gościem, że nie wiedział nic... sąd kazał mu \"uzupełnić dane o podopiecznym\", tak naprawdę to kpina w biały dzień była, żeby było śmieszniej... ten pan złożył niedawno wniosek o rezygnację z bycia opiekunem znam też przypadek, gdzie dyr opsu będący opiekunem prawnym decyzją sądu ma dostawać kasę...od tegoż opsu.
ODPOWIEDZ