Opiekunowie niepełnosprawnych dorosłych będą protestować

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
~Opiekunowie niepełnosprawnych d

Opiekunowie niepełnosprawnych dorosłych będą protestować

Post autor: ~Opiekunowie niepełnosprawnych d »

~xxx-Lena

Re: Opiekunowie niepełnosprawnych dorosłych będą protestować

Post autor: ~xxx-Lena »

oj będzie się działo
~lotsy

Post autor: ~lotsy »

nie mam nic do opiekunów (tych, którzy faktycznie się opiekują) - pobyt w DPS kosztuje gminę przeciętnie 1700-2200zł/m-c/osobę, ale.....
....jestem wrogiem naciągaczy żerujących na osobach zależnych
~mamuśka

Post autor: ~mamuśka »

Czy naprawdę nie ma możliwości sprawdzenia, kto kim się faktycznie opiekuje?
Niektórzy piszą, że mieszkają w małym mieście i wszyscy wiedzą jak z tą opieką jest naprawdę.
Ja nie rozumiem, dlaczego tego nie można skontrolować?

Niech się boją naciągacze.
Ja się bać nie muszę.
Choć ostatnio boję się taksujących spojrzeń innych ludzi. Jaki mam telefon, dlaczego stać mnie na samochód, a ich nie? Dlaczego się uśmiecham. Bo niby taka nieszczęśliwa, a patrzcie, uśmiecha się fałszywa baba. No i obdarta nie chodzę, buty mam całe, moje dziecko też. A w ogóle, to to dziecko takie zapasione, pewnie sama je w chorobę wpędziła, żeby z naszych podatków żyć... itp. itd.
Sorry, nazbierało mi się trochę goryczy.
~Jola

Post autor: ~Jola »

mamuśka, Polacy to taki naród i nic nie poradzisz. Ja też idąc ulicą i mijając osoby, którym \"odebrałam\" świadczenia z dniem 30 czerwca, w podświadomości słyszę \" o to ta biurwa co mi kasę zabrała, patrz jak idzie i się panoszy, a jaka wystrojona, jeździ takim autem a ja kasy nie mam, nic nie robi tylko kawę pije i pączki żre, ,żyje za nasze podatki itp.\"
~kuzwa

Post autor: ~kuzwa »

a kuzwa jak politycy kradna kase zeby miec na dostatnie zycie to nic ale jak polak kombinuje jakby tu trzaskac kase za \'\'sprawowanie\'\' opieki to sie nazywa zlodziejstwo i wyludzanie!!ustawcie najpierw politykow i wymyslcie co by tu zrobic aby nie kradli waszych pieniedzy a potem wezcie sie za wyłudzaczy co biorą a sie nie opiekują
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

\'Czy naprawdę nie ma możliwości sprawdzenia, kto kim się faktycznie opiekuje?\'

Możliwości weryfikacji ogranicza nasza ustawa, a niestety nie można tego posunąć w drugą stronę i robić państwa policyjnego z nieplanowanymi nalotami co 2 tygodnie. Kluczem do naprawy problemu jest poprawa orzecznictwa.
Walka z wiatrakami since 1998.
~Elmer

Post autor: ~Elmer »

Iks kluczem do poprawy jest przywrócenie norm etycznych i moralnych.
Za spełnianie swoich obowiązków względem własnej rodziny pieniądze się po prostu nie należą.
~sipera

Post autor: ~sipera »

Elmer z tym przywróceniem norm etycznych i moralnych to poleciałeś nieźle. Cechy o których piszesz wymarły w ludziach już dawno, jak tylko w grę wszedł pieniądz. Tak, że nie łudź się. Już prędzej pokombinowałabym z orzecznictwem choć i skalowanie było dobrym pomysłem. A swoją drogą dziwne - co tak tego skalowania się boją wszyscy?
~Elmer

Post autor: ~Elmer »

\"co tak tego skalowania się boją wszyscy?\"
bo będzie kupę uzdrowień a\'la ZUS.
ODPOWIEDZ