Napisano: 19 lut 2015, 18:58
Mam wielką prośbę do starszych asystentów rodziny- ja jestem dopiero od 01.02.2015r, byłam u tej rodziny 2 razy, chętnie kobieta ze mną rozmawia o swoich problemach, a 3 dzieci wiek szkolny, mąż przebywa w Areszcie Śledczym od połowy listopada - dostał skazany na 2 lata, żona ubiega się o skrócenie kary. No i problem w tym, że poprosiła mnie, żebym napisała jej opinię, że współpracuje z AR, dzieci bardzo tęsknią za ojcem, ona nie daje rady psychicznie i finansowo, pracuje na umowę zlecenie zarabia grosze, musi dzieciom zastępować ojca i matkę w jednej osobie. Teraz moje pytanie nie wiem czy mogę dobrze ocenić rodzinę żeby nie skrzywdzić - po 2 wizytach - chciałabym pomóc rodzinie od tego jestem tam.....ale wiem, że na początku listopada rodzina zrezygnowała z AR - nie podobała się poprzedniczka, rodzina miała niebieską kartę, mąż wiele razy podejmował leczenie alkoholowe, dzieci wiele widziały i doświadczyły przemocy ze strony ojca ( syn wie że przebywa w areszcie, a córki wiedzą, że wyjechał za granicę do pracy). Tłumaczyłam klientce, że za mało znam rodzinę i nie wiem jak mam zrobić - jak to się pisze opinie do sądu - proszę o wsparcie - mnie - z góry dziękuję