Czy pracownicy socjalni są zobowiązani, na wniosek osoby nie korzystającej z pomocy społecznej robić wywiady i sporządzać opinie dla Fundacji, Polsatów TVN itp?
podpowiedxcie coś więcej bo ja mam na terenie dziecko z autyzmem jego mama coś mi wspomniała o tym, żebym wydała jej opinię i ja jestem za tylko nie wiem czy to właściwa droga??????? bo jak czytam to znaczy że fundacja ma się zgłosić do nas po opinię-tak?????????
U nas osoba składa pisemną prośbę o wydanie opinii do fundacji i przy tym wyraża pisemną zgodę na przekazanie fundacji informacji dotyczących syt. dochodowej, mieszkaniowej, zdrowotnej itp. rodziny. Wtedy piszemy pismo, coś na kształt karty informacyjnej, tylko w formie opisowej. Jeśli fundacja zwraca się o opinię, to najpierw pisemna zgoda rodziny na przekazanie informacji i j/w.
kochani mam prosbę ...co mogę zrobić ..chce pomoc rodzinie ... matka została sama z 5 dzieci . W poniedziałek zginął tragicznie jej maz . oczywiście pomoc finansową przyznaliśmy ...pomogłam jej w papierach ale ja bym chciała coś wiecej ...nie mają warunków w ogóle do życia . gdzie ja moge pozyskać jakies srodki