Wiem, że pytanie wyda wam się niepoważne, ale pomroczność straszną mam...
Przeciętny miesięczny dochód obliczamy za kwartał poprzedzający kwartał, w którym złożono wniosek (...)
Pytanie - chodzi o kwartał roku, czy po prostu trzy miesiące przed miesiącem złożenia wniosku?? Jak ktoś złoży wniosek w marcu, to dochód za październik, listopad, grudzień, czy za grudzień, styczeń, luty?
przeciętne wynagrodzenie
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: przeciętne wynagrodzenie
nie pamiętam czemu tak jest, ale kryterium dochodowe będzie się zmieniało w miesiącu marcu i obowiązywać będzie do końca maja, a obliczać się je będzie na podstawie przeciętnego wynagrodzenia w IV kwartale 2016 r. (ogłoszenie GUS)
składa wniosek np. w styczniu a więc w I kwartale roku. Dochód więc za kwartał poprzedzający ten kwartał, czyli za IV kwartał poprzednio roku.
No i mamy rozbieżność - kwartał kalendarzowy, czy GUS-owski?
GUS to całkiem inna sprawa. Nam to tylko do ustalenia progu dochodowego jest potrzebne i turnusów. Nie ma to żadnego związku z ASem przecież. Zresztą tutaj link do starych wątków na ten temat. viewtopic.php?f=72&t=207205992
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
trochę się namieszało, ja się bardziej wypowiedziałem pod kątem naszych zadań bieżących (turnusy, ortopedyczne, sprzęt), ale w ASie jak ktoś złożył wniosek w II kwartale, bierzesz dochody za I kwartał
Oprócz przeciętne wynagrodzenie - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
ust. 7 "Kierunki działań..
Jak obliczyć?
Czesne - a wysokośc wkładu własnego
B1
dofinansowanie modułu I
wystąpienie do PFRON
refundacja AS a ubiegly rok
MII - dodatki
dofinansowanie Moduł I- używane
Przewód doktorski
Moduł II Zaświadczenie o zaliczeniu