Opłata skarbowa - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 20 sty 2014, 13:55

sj a podeslesz mi ta opinie na email?
~k.

Napisano: 20 sty 2014, 13:56

Witam, jakie przewidujecie postępowanie, jeśli osoba przy składaniu wniosku nie dołączy potwierdzenia o dokonaniu opłaty skarbowej?- wezwanie z art. 261 kpa? tak? a dalej? jak to \"technicznie \" chcecie robić- jeśli nie uiści wypłaty to zwrot wniosku czy pozostawienie bez rozpoznania? na pewno są tu takie osoby, które już się przygotowały do takiej ewentualności....proszę o podpowiedzi....z góry dziękuję
~jola

Napisano: 20 sty 2014, 14:50

pozostawienie bez rozpatrzenia,jak w dm, a jeśli chodzi o opłatę skarbową to teraz widzimy wyrażnie,jak różne są interpretacje tego samego przepisu
~zula

Napisano: 21 sty 2014, 10:51

Pan Bajor na szkoleniu mówił zewszystko co nie jest zwolnione z oplaty podlega oplacie skarbowej czyli DE, ale ale.... jezeli te same osoby korzystaja z pomocy spol z powodu ubóstwa mogą byc z tej oplaty zwolnione, wystarczy odnotowac na wniosku o DE
~mix

Napisano: 21 sty 2014, 11:16

osobiście dzwoniłam do ministerstwa finansów, tam zostałam poinformowana,że te osoby które korzystają ze świadczeń z pomocy społecznej powinny być zwolnione z opłaty skarbowej.Natomiast pozostałe osoby mogą napisać podanie do wójta , burmistrz o zwolnienie z opłaty jakiś tam powodów.
Jednak nasza Pani mecenas poinformowała, że nie ma takiej opcji jak informuje ministerstwo i do póki nie będzie zmiany ustawy o opłacie skarbowej opłaty muszą być pobierane.
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 21 sty 2014, 11:17

osobiście dzwoniłam do ministerstwa finansów, tam zostałam poinformowana,że te osoby które korzystają ze świadczeń z pomocy społecznej powinny być zwolnione z opłaty skarbowej.Natomiast pozostałe osoby mogą napisać podanie do wójta , burmistrz o zwolnienie z opłaty jakiś tam powodów.
Jednak nasza Pani mecenas poinformowała, że nie ma takiej opcji jak informuje ministerstwo i do póki nie będzie zmiany ustawy o opłacie skarbowej opłaty muszą być pobierane.
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 21 sty 2014, 12:35

a jaką podstawę prawną i gdzie wpisujemy w pouczeniu jestem nowa prosze
~alinka

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny