Opłata skarbowa - zwrot - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 05 mar 2014, 10:50

Opłatę skarbową zwracamy na wniosek strony.

Czy robimy wszczęcie postępowania, czy ten wniosek jest wszczęciem i od razu decyzja?

Pozdrawiam
~JAGA

Napisano: 05 mar 2014, 11:00

Na wniosek. Po rozmowie z naszym skarbnikiem, zwroty będą na wniosek, plus do tego musi być dowód wpłaty tych 10 zł (my np. zabieraliśmy od ludzi te dowody, więc jak przyjdą oddamy im). Skarbnik powiedział, że nie będzie robić problemu, jeżeli ktoś tego dowodu nie ma, bo będzie w bazie jego imię nazwisko i oczywiście kwota z jakiego tytułu była ta opłata.
~Majera

Napisano: 05 mar 2014, 16:54

Do Majera! Mam prośbę czy mogłabym prosić o wzór decyzji takiej decyzji. Od wczoraj zachodzę w głowę jaka ma być podstawa prawna czy ordynacja podatkowa czy rozporządzenie w sprawie zaniechania poboru opłaty skarbowej? Z góry dziękuję.
Mój e-mail: [email protected]
~???

Napisano: 05 mar 2014, 17:25

Na początku jak była pobierana opłata skarbowa, dawałam do podstawy prawnej ordynacje podatkowa. Teraz jest ona zaniechana, wiec tę podstawę prawną usunęłam i nie daje do decyzji.
~Majera

Napisano: 10 mar 2014, 12:23

Witam, my też zwracamy opłatę skarbową na wniosek, czy mogłabym prosić o wzór takiej decyzji???? Będę bardzo wdzięczna:)
~mika

Napisano: 10 mar 2014, 12:24

Witam, my też zwracamy opłatę skarbową na wniosek, czy mogłabym prosić o wzór takiej decyzji???? Będę bardzo wdzięczna:) [email protected]
~mika

Napisano: 10 mar 2014, 17:18

Bardzo proszę o decyzję o zwrocie opłaty
[email protected] z góry dzięki
~Irena

Napisano: 11 mar 2014, 11:49

bardzo proszę o wzór decyzji o zwrot opłaty skarbowej [email protected] dzięki
~basia

Napisano: 11 mar 2014, 12:10

radca prawna mówiła,że to petent sam zwraca sie do wójt o zwrot ze swoim pokwitowaniem wpłaty- my nie.

jednocześnie proszę czy macie wzór rozliczenia kwartalnego
dodat.energ
~jola

Napisano: 12 mar 2014, 12:15

~jola, masz jak najbardziej rację, że zwrot opłaty skarbowej tylko na wniosek strony. Takie też wnioski mi wpłynęły, dlatego jeszcze raz bardzo proszę kogoś o wrzucenie wzoru takiej decyzji:)
Co do wzoru rozliczenia kwartalnego, to w woj. śląskim:
https://www.katowice.uw.gov.pl/wdzps/komiinf.html
pozdrawiam
~mika

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x