Opłata za pobyt w pieczy zastępczej - egzekucja - Piecza Zastępcza

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 26 lip 2018, 12:12

Jestem tutaj nowa, jeśli coś nie tak napiszę to z góry przepraszam :-)
Przejęłam temat po koleżance i próbuje pewne sprawy pozamykać.

Bardzo proszę o pomoc w poniższej sprawie.
Pełnoletniej wychowance placówki, która pobierała rentę rodzinną ustalono opłatę za pobyt w pieczy. W związku z tym, że nie płaciła wysłano upomnienie, następnie sporządzono tytuły wykonawcze. Po opuszczeniu placówki decyzję wygaszono. Wychowanka widnieje u nas jako dłużnik, przepis na podstawie którego ustalono odpłatność został uchylony. Co w związku z tym powinnam teraz zrobić? Sprawy są nie zakończone od 2012-2014 roku. Czy powinnam napisać do US o umorzenie?
lina12
Praktykant
Od: 23 lip 2018, 13:30
Zajmuję się: PS/ŚW

Napisano: 26 lip 2018, 13:38

Myślę, że to byłaby najlepsza opcja.
Napisać o umorzenie, zakończyć sprawę u siebie i po zabawie.
addm
Stażysta
Od: 12 sie 2016, 10:20
Zajmuję się:

Napisano: 26 lip 2018, 20:20

zapytać się w US czy oni już nie umorzyli z powodu braku majątku dłużnika. Jeżeli ty sama umorzysz dług to płacicie opłatę do US.
cpr3
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 16:13
Zajmuję się: PS/WRiSPZ/obsługa

Napisano: 27 lip 2018, 10:16

Bardzo proszę o informację jak postępujecie w poniższym przypadku:
rodzice biologiczni ponoszą opłatę za pobyt dzieci w pieczy solidarnie. Naliczam rodzicom opłatę decyzją, oni nie płacą, wysyłam im wezwanie jedno, drugie, w końcu mija rok chcę ich wprowadzić do BIG i wtedy jak wpisujecie kwotę długu? Rodziców wprowadzamy do BIG każdego osobno i opłatę, z którą zalegają dzielicie na pół? Na jakiej podstawie na pół? Czy może wpisujecie każdemu z rodziców całość kwoty zaległej (po zsumowaniu da to kwotę dwa razy większą niż w rzeczywistości powinna być!). Jak to robicie w przypadku tytułów wykonawczych gdy rodzice biologiczni nie są małżeństwem?
delawi
Praktykant
Od: 23 lip 2018, 9:52
Zajmuję się: świadczenia

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x