opłata za używanie lokalu-odszkodowamie - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 20 kwie 2022, 13:46

Dzień dobry
Mam wniosek Pani o dodatek mieszkaniowy zajmowany na podstawie umowy o zadłużeniu - tak w skrócie to można nazwać- czy jest to dla nas umowa na podstawie której można przyznać dodatek?

Na karteczce od zarządcy nazwanej ZAWIADOMIENIE O WYMIARZE ODSZKODOWANIA ZA BEZUMOWNE KORZYSTANIE Z LOKALU MIESZKALNEGO I OPŁAT POŚREDNICH
jest punkt odszkodowanie za używanie lokalu i pozostałe opłaty. Czy do wydatków wliczam to odzszkodowanie? jako czynsz na podstawie art 6 us 4 pkt 4
Eliza7536
Referent
Od: 15 kwie 2014, 8:11
Zajmuję się:

Napisano: 21 kwie 2022, 7:43

Dodatek mieszkaniowy, z zastrzeżeniem art. 7 ust. 3 i 4, przysługuje:
art. 2 ust. 4)
innym osobom mającym tytuł prawny do zajmowanego lokalu mieszkalnego i ponoszącym wydatki związane z jego zajmowaniem;
Na karteczce od zarządcy nazwanej ZAWIADOMIENIE O WYMIARZE ODSZKODOWANIA ZA BEZUMOWNE KORZYSTANIE Z LOKALU MIESZKALNEGO I OPŁAT POŚREDNICH
Pani ma zapewne podpisaną ugodę na spłatę zadłużenia a tytuł prawny utraciła zapewne w związku z zadłużeniem właśnie.

jeżeli Pani tytułem prawnym przed wypowiedzeniem była umowa najmu to pozostaje dopytać zarządcę czy w ww. przypadku zastosowanie może mieć:

Art. 674. [Domniemane przedłużenie najmu]
Jeżeli po upływie terminu oznaczonego w umowie albo w wypowiedzeniu najemca używa nadal rzeczy za zgodą wynajmującego, poczytuje się w razie wątpliwości, że najem został przedłużony na czas nieoznaczony.

niewątpliwie Pani nadal zamieszkuje i ww. ugodą (umową) zobowiązana jest do spłaty zadłużenia więc moim zdaniem zapytanie o art. 674 Kc jest zasadne.
jeżeli odp. zarządcy będzie twierdząca to należy dodatek przyznać
brodafix
Podinspektor
Od: 26 lip 2016, 8:34
Zajmuję się: DM

Napisano: 21 kwie 2022, 9:14

Bardzo dziękuję a mogę prosić o jakieś dane kontaktowe w razie pytań ([email protected]) bo widzę że masz wiedzę o dodatkach mieszkaniowych bo ja przejęłam to kukułcze jajo od stycznia
Eliza7536
Referent
Od: 15 kwie 2014, 8:11
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x