jeśli opłacała, a już tego nie robi i aktualnie na dzień złożenia wniosku sytuacja wygląda tak, że na bieżąco opłaty nie są ponoszone [ istnieje zadłużenie ] to nie ma podstaw do odmowy.mam oświadczenie babci że to oba opłacała czynsz w imieniu strony. Opłacała, bo już tego nie robi. Jest dług u zarządcy. Od zarządcy mam zaświadczenie, że opłaty dokonywała babcia wskazując tylko adres strony.
No właśnie nie spełnia. Nie ponosi kosztów utrzymania lokalu.brodafix pisze: ↑11 kwie 2024, 11:56jeśli opłacała, a już tego nie robi i aktualnie na dzień złożenia wniosku sytuacja wygląda tak, że na bieżąco opłaty nie są ponoszone [ istnieje zadłużenie ] to nie ma podstaw do odmowy.mam oświadczenie babci że to oba opłacała czynsz w imieniu strony. Opłacała, bo już tego nie robi. Jest dług u zarządcy. Od zarządcy mam zaświadczenie, że opłaty dokonywała babcia wskazując tylko adres strony.
Podstawą do odmowy nie jest też brak dochodów, wprost przeciwnie... jeśli więc wnioskodawca spełnia inne warunki wynikające z u.d.m. to należy w mojej opinii przyznać dodatek
jest różnica pomiędzy sytuacją gdy:No właśnie nie spełnia. Nie ponosi kosztów utrzymania lokalu.
prawdaWszystko zalezy, jak tą sytuację masz rozpisaną.
Jeśli masz wyraźnie napisane: nie ponoszę opłat czynszowych, bo reguluje je babcia - to odmowa bo nie ponosi wydatków.
Jesli masz napisane, że w utrzymaniu pomaga mi babcia, to nalezy przyznać DM.