masz 30 dni na wydanie decyzji...jesli jeszcze decyzja nie jest wydana a wypłata do 10 ....gdy wydasz decyzję po 10 robisz podwójną wypłatę kolejnego miesiąca i jest wszystko okmarzena123 pisze: ↑08 kwie 2024, 9:10Pani złożyła wniosek na dm, ale nie miała decyzji z renty ani odcinków 3 osób z gospodarstwa domowego. Wysłałam wniosek o udostępnienie danych do ZUS. Przysłali odpowiedź na 1 osobę, na 2 jeszcze nie. Powiedzcie mi, bo musimy przygotować już listy wypłat czy jak doślą zaświadczenia po wypłatach to tej pani w maju z wyrównaniem będzie trzeba wypłacić ? co robicie w takich sytuacjach?
jeśli nie przedłużasz terminu załatwienia sprawy to nic specjalnego nie piszesz...normalnie wydajesz decyzję jedynie napisz w miejscu gdzie mowa o wypłacie dodatku mieszkaniowego, że za miesiąc kwiecień wypłata będzie do 10 maja
ale Ty napisałaś, że ..."Wysłałam wniosek o udostępnienie danych do ZUS."... a jedynie, że czekasz na odpowiedź i nie wyrobisz się z wypłatą do 10 tego miesiąca...hmmm...to jeśli już wysłałaś...to po co pytasz
:-) pisze: ↑09 kwie 2024, 8:47ale Ty napisałaś, że ..."Wysłałam wniosek o udostępnienie danych do ZUS."... a jedynie, że czekasz na odpowiedź i nie wyrobisz się z wypłatą do 10 tego miesiąca...hmmm...to jeśli już wysłałaś...to po co pytasz....."Przysłali odpowiedź na 1 osobę, na 2 jeszcze nie...."
oj...nie tu spojrzawszy...że napisał ktoś inny:-) pisze: ↑09 kwie 2024, 8:47ale Ty napisałaś, że ..."Wysłałam wniosek o udostępnienie danych do ZUS."... a jedynie, że czekasz na odpowiedź i nie wyrobisz się z wypłatą do 10 tego miesiąca...hmmm...to jeśli już wysłałaś...to po co pytasz....."Przysłali odpowiedź na 1 osobę, na 2 jeszcze nie...."
mi kiedys tez nie udzielili informacji...pewniej należy wezwać wnioskodawcę do przedstawienia dokumentów okreslających wysokość dochodów:-) pisze: ↑09 kwie 2024, 12:32oj...nie tu spojrzawszy...że napisał ktoś inny:-) pisze: ↑09 kwie 2024, 8:47ale Ty napisałaś, że ..."Wysłałam wniosek o udostępnienie danych do ZUS."... a jedynie, że czekasz na odpowiedź i nie wyrobisz się z wypłatą do 10 tego miesiąca...hmmm...to jeśli już wysłałaś...to po co pytasz....."Przysłali odpowiedź na 1 osobę, na 2 jeszcze nie...."
![]()