różnie z tym bywa...na szkoleniach czasami mówią...wstrzymuje od razu bo tak wynika z ustawy...jednak ja zawsze pisałam najpierw zawiadomienie do strony o wszczeciu postępowania...było odwolanie w sko...i no niestety należy napisać najpierw zawiadomienie pouczyć i tp...najczesciej po zawiadomieniu regulowane były zaległości i nie trzeba było wstrzymywać wypłaty od kolejnego miesiąca...Gosia1979 pisze: ↑08 kwie 2024, 13:37Witam . Zarządca dał mi dziś znać iż Pani pobierająca DM zalega z płatnościami na zamieszkanie. Proszę podpowiedzcie czy wstrzymuje od razu z dniem dzisiejszym i już za ten miesiąc nie ma wypłaty czy Robię wszczęcie postepowania? Czekam aż wróci zwrotka? i dopiero później wstrzymuje a za ten miesiąc jeszcze puszczam jaka jest u Was praktyka. Dziękuje z góry za pomoc
"W niniejszej sprawie dopełniono obowiązku, o którym mowa powyżej. Jak bowiem wynika z akt administracyjnych, pismem z dnia 20 listopada 2017 r. Wspólnota Mieszkaniowa (...) poinformowała Wydział Zasobów Lokalowych dla Dzielnicy (...) w Warszawie, że właściciel lokalu nr (...) - M. T. - otrzymująca dodatek mieszkaniowy na podstawie decyzji z (...) lipca 2017 r. - nie opłaca na bieżąco przypadającej na nią części wydatków na mieszkanie. Następnie, Główny Specjalista w Wydziale Zasobów Lokalowych dla Dzielnicy (...) sporządził notatkę służbową, w której wskazał, że w dniu 21 listopada 2017 r. przeprowadził rozmowę telefoniczną z Członkiem Zarządu ww. Wspólnoty Mieszkaniowej, w której zostało potwierdzone, że M. T. zalega z opłatami za pełne dwa miesiące. Została zatem potwierdzona otrzymana wcześniej informacja. Z uwagi zaś na związany charakter decyzji w przedmiocie wstrzymania wypłaty dodatku mieszkaniowego, nie było potrzeby przeprowadzania jakiegokolwiek dalszego postępowania dowodowego. W tym postępowaniu nie bada się bowiem przyczyn, które doprowadziły do zaniechania wpłat."
Dziękuje dziękuję:) zarządca wysłał mi pismem za jaki okres zalega. Bardzo mi pomogłaś.