oprogramowanie TYLDA - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 06 lis 2013, 16:37

czy ktoś również korzysta z oprogramowania TYLDA PCPR lub AS - jeżeli tak to proszę o zamieszczenie swoich opinii na temat programu.

Czekam na koleżeńskie odpowiedzi :)
Z góry dziękuję PCPR woj maz.
~Aga

Napisano: 07 lis 2013, 10:03

Korzystam z Tyldy od 5 lat. Oceniam go pozytywnie, ułatwia pracę wyszukiwanie danych, sprawozdanie. Co jakiś czas wprowadzają poprawki, nowe wersje. Dobry kontakt z firmą obsługującą program. idealny nie jest ale generalnie ok.
~ewa

Napisano: 07 lis 2013, 10:19

możesz podac chociaz województwo?
~Aga

Napisano: 07 lis 2013, 10:46

Ja też korzystam z Tyldy do środków algorytmowych. Jestem zadowolona. Czasami, jakaś mała \"zawieszka\" zdarza się, ale dobrych konsultantów mają. A jak nie można sobie samemu poradzić, to dokonują zmian zdalnie.
W tym roku był przedstawiciel Tyldy i zainstalował AS, ale nie używałam, bo na razie bazuję na formularzach przysłanych przez PFRON.
~pcpr-A

Napisano: 07 lis 2013, 10:52

My korzystamy z Tyldy - PCPR od 2008 r. Jesteśmy zadowolone i teraz trudno nam sobie wyobrazić pracę bez tego narzędzia. Wiadomo, początki były trudne. Zanim człowiek rozeznał \"z czym się to je\", opracował własne szablony rozmaitych pism, umów, przelewów itp. troszkę czasu minęło.
A teraz:
-posiadamy jednolitą bazę danych od 2008 r. z dokładnymi informacjami o każdym kliencie - o co wnioskował, jak jego wnioski zostały rozpatrzone, jakie dostał dofinansowanie, kiedy wypłacone, czy rozliczone itp.,
- program daje możliwość przygotowania własnych szablonów pism, umów itp. Teraz zrobienie umowy np. o dof. sprzętu zajmuje mniej niż 1 minutę. Jeśli w szablon wpisze się odpowiednie formuły - sam policzy dofinansowanie i udział własny,
- program sprawdza się w wydrukach seryjnych. Np. jakieś pismo muszę napisać do 300 klientów. W programie mam gotowy szablon, nie musze wpisywać danych personalnych i adresów tych osób, tylko zadaję mu żeby pismo drukował do 15 klienów naraz, jak skończy do powtarzam operację i tak do uzyskania pism do wszystkich 300 osób. Trwa to znacznie krócej, niżbym miała wszystkie nazwiska i adresy wpisywać ręcznie.
-zrobienie sprawozdania trwa 30 sekund:) Jeśli zdarzają się błędy, w programie łatwo je wykryć i poprawić.
To wg mnie takie najważniejsze, chociaż zalet ma więcej, ale to juz trzeba samemu ocenic:)
My polecamy ten program:)
Pozdrawiam
woj. podkarpackie
~goschka

Napisano: 07 lis 2013, 12:09

goschka - ale tylda do PFRON czy też w pieczy?
~Dora

Napisano: 07 lis 2013, 13:11

do PFRON - turnusy, bariery, sport kultura, przedmioty ortopedyczne, sprzęt rehabilitacyjny indywidualne i instytucje
~goschka

Napisano: 07 lis 2013, 13:29

Pamiętajcie, że PCPRy mają jeszcze zadania z ustawy o pomocy społecznej, bo nie wszystko przeszło do ustawy o pieczy zastępczej i jest obowiązek sprawozdawczości elektronicznej z programu mającego świadectwo homologacji z obszaru pomocy społecznej dla zadań powiatu. Lista homologowanych programów jest dostępna na stronie MPiPS: https://politykaspoleczna.gov.pl/index.php?gid=94
pozdrawiam
~Tomek

Napisano: 07 lis 2013, 16:23

a jak was cenowo wychodzi ten program, czy jest uzależniony od ilości stanowiska czy musi mieć osobny serwer do bazy ???
~MONA

Napisano: 07 lis 2013, 17:00

Dziękuję serdecznie wszystkim za podzielenie się swoimi odczuciami chciałam poznać wasze opinie pracy na tym programie.
czy osoby obsługujące i tworzące ten program biorą pod uwagę wasze sugestie odnośnie pracy na tym programie?

Jeszcze raz dziękuję :)
~Aga

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x