OPS MAŁOMICE
Re: OPS MAŁOMICE
jak to czytam to mam wrażenie że ktoś tu bije pianę, małe tego totalny bigos - czyli wszystko i nic . Rozumiem, forum, każdy może wyrażać swoje poglądy, ale kochani - do brzegu ! o co wam chodzi ?
"matrix"
jak to forum kazdy moze sobie napisax co che tylko by bylo tak jak piszesz troche wiecej skladu. nie ma co sie dziwic pisze tu dosc duzo osob i ogladalności jest dyza. chcialabym odniesc sie do informacji naspisanej przez jednego forumowicza a dokladnie po 1 o akcji dyskryminacji i mobbingu stosowanego przez pana K. -jesli rzeczywiscie tak jest to dlaczego zadna z dziewczyn nic nie robi - ja odpowiem dlatego ze kazda sie boi o prace i lepiej sobie poplakac w domku i ponarzekac niz zasilisc szereg bezrobotnych (w tych czasach nie ma czegoś takiego jak prawda - lepeij siedziec w zaklamaniu niz stracic prace). po 2 widzialam ze jest napisane o spoleczniku roku, jesli chodzi o uslugi o ktorych pan K tak rozwija to jak kazdy sie zajmnie chcos troche zadaniami ops to zobaczy ze to nie jest nic odkrywczego i nie wymyslone przez niego , wynika to z zadan z niczego wiecej. po 3 piszecie o dyskryminacji i zlym traktowaniu pracownikow cis, ktorys z forumowiczuw napisal wam dobrze co macie zrobic jesli takie miejsca maja zdarzenie, niektorzy nie maja kultury albo mysla ze jak zajmuja stanowiska to mozna ludzi dzielic na gorszych i lepszych , a gdyby tak bylo to nie mieli by z kim pracowac, to jest kwestia wychowania moze pracownikom ops sie "nosy i brzuchy za duze zrobiły", po 4 ciagle mieszacie starych pracownikow gopsu do aktualnych czasow i jeszcze wypominacie wybory do samorzadu, jesli tak bylo to mozna bylo zglosić wniosek do komisjii o lamanie praw i cos by z tego wyszlo, jesli pani M jak ja nazywacie para sie kupczeniem glosów i zachowala sie tak jak piszecie to tylko swiadczy o niej i o tym jaka jest "patologia" na szczeblach a liczy sie jedynie jak wy to piszecie "calowanie zlotej reki" , tylko ta zlota reka moze zawsze zajsc szarościa i to od mieszkancow gminy to zalezy '"to nie ranczo wilkowyje'- choc sie rowni tym ze pani M jest ładna
.po 5 piszecie ze trzeba miec plecy i dobrze zyc z wladza - to prawda i fakt nie zaprzeczalny w kazdym miejscu trzeba wspolgrac i dogadywac sie a nie ukrywajmy jesli ma sie pod soba cytuje "słupy na smyczy" to ma sie wszystko, jesli chodzi o wyksztaclenie i zajmowane stanowiska to na sile sie tworzy stanowiska a prosze przeczytac ww to jest odpowiedz.

jak to forum kazdy moze sobie napisax co che tylko by bylo tak jak piszesz troche wiecej skladu. nie ma co sie dziwic pisze tu dosc duzo osob i ogladalności jest dyza. chcialabym odniesc sie do informacji naspisanej przez jednego forumowicza a dokladnie po 1 o akcji dyskryminacji i mobbingu stosowanego przez pana K. -jesli rzeczywiscie tak jest to dlaczego zadna z dziewczyn nic nie robi - ja odpowiem dlatego ze kazda sie boi o prace i lepiej sobie poplakac w domku i ponarzekac niz zasilisc szereg bezrobotnych (w tych czasach nie ma czegoś takiego jak prawda - lepeij siedziec w zaklamaniu niz stracic prace). po 2 widzialam ze jest napisane o spoleczniku roku, jesli chodzi o uslugi o ktorych pan K tak rozwija to jak kazdy sie zajmnie chcos troche zadaniami ops to zobaczy ze to nie jest nic odkrywczego i nie wymyslone przez niego , wynika to z zadan z niczego wiecej. po 3 piszecie o dyskryminacji i zlym traktowaniu pracownikow cis, ktorys z forumowiczuw napisal wam dobrze co macie zrobic jesli takie miejsca maja zdarzenie, niektorzy nie maja kultury albo mysla ze jak zajmuja stanowiska to mozna ludzi dzielic na gorszych i lepszych , a gdyby tak bylo to nie mieli by z kim pracowac, to jest kwestia wychowania moze pracownikom ops sie "nosy i brzuchy za duze zrobiły", po 4 ciagle mieszacie starych pracownikow gopsu do aktualnych czasow i jeszcze wypominacie wybory do samorzadu, jesli tak bylo to mozna bylo zglosić wniosek do komisjii o lamanie praw i cos by z tego wyszlo, jesli pani M jak ja nazywacie para sie kupczeniem glosów i zachowala sie tak jak piszecie to tylko swiadczy o niej i o tym jaka jest "patologia" na szczeblach a liczy sie jedynie jak wy to piszecie "calowanie zlotej reki" , tylko ta zlota reka moze zawsze zajsc szarościa i to od mieszkancow gminy to zalezy '"to nie ranczo wilkowyje'- choc sie rowni tym ze pani M jest ładna

Ares30 pisze:Wiesz co to interpunkcja?
a co do tego ma interpunkcja ? chodzi o sens ?
wydaje się że jest tu kilka osob z waszego mopsu czy nie macie smialosci sie wypowiedziec przed waszym K. i na miość boską widzę że próbujecie brać byłe osoby z mopsu jako kartę przetargową w tych rozważaniach a czy nie lepiej jest ich samych o to zapytać ? a nie bluzgać ich choć niby jest wszystko anonimowo to i tak wiadomo o kogo chodzi 

Mam prosbe czy pracownik socjalny moze zagladac w lodówce i w piwnicy /? bo czulam siie z mezem bardzo skrepowana jak pani Agnieszka kazala otworzyć piwnice i lodowke. Ta pani twierdzi ze takie sa przepisy ?
a ja rowniez chcialabym sie podzielic wypowiedzia pana K. ktory pod koniec roku rozdaje pieniadze ktore zostaly, tylko zamiast je podzielic z sensem to teraz leci jak moze. Bylam z zapytaniem o zasieek celowwy bo mam dwoje dzieci a jestem samotna matka a uslyszalam wypowiedz jego do wspolpracownicy "ja jej nie kazalem sobie robic tylu dzieci". wielkie brawo dla spolecznika roku 

Oprócz OPS MAŁOMICE - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Oddzielnie czy razem
Jaki dochód ?
dochód z gospodarstwa rolnego a zmiana kryterium
Matka pobiła 4,5-miesięczne dziecko
dane osobowe
stały a dod.z tyt.samotnego wych.
donos na rodzinę
wyrównanie zasiłku stałego
Konkurs na systenta rodzyny
Zasiłek stały wypłacony w złej wysokości
Zasiłek rodzicielski 2016