jednakże miejcie na uwadze to, że jeśli już macie zwaloną decyzję (do dnia) to świadczenie się należy do tego dnia i należałoby tę decyzję poprawić, żeby na legalu wypłacić ten cały miesiąc
Ale na ZP i dodatek moge przyznać juz z orzeczeiem WZON? czy czekac na wyrok? Żeby mieć ciągłość to musi złozyć w ciągu 3 mcy od dnia wydania (czy uprawomocnienia) wyroku?Szarak pisze: ↑21 lut 2025, 12:47Jak się odwołuje od WZON to płacisz ze starej decyzji do końca miesiąca w którym wydano orzeczenie a od następnego ZP i dod. do ZR na wniosek. ŚP wygasa i czekasz na wyrok sądu. Jak sąd da to zrobisz wyrównanie o ile nie zapomni wnieść o wydanie wyroku i złożeniu wniosku.
a jak nanowych zasadach inaczej robicie?asa pisze: ↑21 lut 2025, 14:55u mnie osoby składały nowe wnioski o ZP i kszt. i rehab. z orzeczeniem z WZdsOoN na tej podstawie były wydane nowe decyzje
jeśli chodzi o ŚP - (na starych zasadach) przyjmowałam wniosek (stare zasady) z orzeczeniem z WZdsOoN i wydawałam postanowienie o zawieszeniu postępowania do czasu uzyskania wyroku Sądu