chyba do konca lutego przysługuje?
a można wiedzieć jak masz wpisane w sentencji decyzji w decyzjiach przedłużających z art. 6bb?
1. Zmieniam decyzję Prezydenta Miasta ....... z dnia 18.04.2017 nr DŚR.. przyznającą świadczenie pielęgnacyjne w związku z opieką nad ............ i przedłużam prawo do świadczenia do końca miesiąca, w którym wydane zostanie kolejne ostateczne orzeczenie o niepełnosprawności lub stopniu niepełnosprawności, nie dłużej jednak niż do 31.03.2025.
2. Decyzji niniejszej nadaję rygor natychmiastowej wykonalności ze względu na ważny interes strony.
Dokładnie tak podało ministerstwo w pisemku powołujac sie na art. 24 ust. 4 UoSR. Do konca mca płacić.Tom. pisze: ↑21 lut 2025, 11:47ustawę czytaj a nie pisemka![]()
świadczenia nasze zależne od niepełnosprawności przyznaję się zawsze do końca miesiąca, w którym upływa ważność orzeczenia. Datę ważności przedłużanego orzeczenia okresla data orzeczenia następnego. Niektórzy z was cały czas przedłużają / przyznają świadczenia nie jak świadczenia a jak orzeczenia, czyli nie do końca miesiąca... tylko do dnia wydania...
@Kiki8074 pisze: ↑24 lut 2025, 13:52Dokładnie tak podało ministerstwo w pisemku powołujac sie na art. 24 ust. 4 UoSR. Do konca mca płacić.Tom. pisze: ↑21 lut 2025, 11:47ustawę czytaj a nie pisemka![]()
świadczenia nasze zależne od niepełnosprawności przyznaję się zawsze do końca miesiąca, w którym upływa ważność orzeczenia. Datę ważności przedłużanego orzeczenia okresla data orzeczenia następnego. Niektórzy z was cały czas przedłużają / przyznają świadczenia nie jak świadczenia a jak orzeczenia, czyli nie do końca miesiąca... tylko do dnia wydania...
Pani chce decyzji uchylającej świadczenie pielęgnacyjne (nie należy jej się już świadczenie po orzeczeniu WZON) bo musi zawieźć do KRUSU. Nie wystarczy do KRUS pismo ode mnie?
to jak jest wydane orzeczenie WZON to można przyznać juz z nowego wniosku ZP i kształcenie? to ni, że odwołują się od tego orzeczenia (WZON)?asa pisze: ↑21 lut 2025, 14:55u mnie osoby składały nowe wnioski o ZP i kszt. i rehab. z orzeczeniem z WZdsOoN na tej podstawie były wydane nowe decyzje
jeśli chodzi o ŚP - (na starych zasadach) przyjmowałam wniosek (stare zasady) z orzeczeniem z WZdsOoN i wydawałam postanowienie o zawieszeniu postępowania do czasu uzyskania wyroku Sądu
jak robicie ze św. stare i nowe zasady. Jesli jest wydane juz przez WZON i odwołują się od tego orzeczeniaopsgops pisze: ↑25 lut 2025, 15:41to jak jest wydane orzeczenie WZON to można przyznać juz z nowego wniosku ZP i kształcenie? to nic, że odwołują się od tego orzeczenia (WZON)?asa pisze: ↑21 lut 2025, 14:55u mnie osoby składały nowe wnioski o ZP i kszt. i rehab. z orzeczeniem z WZdsOoN na tej podstawie były wydane nowe decyzje
jeśli chodzi o ŚP - (na starych zasadach) przyjmowałam wniosek (stare zasady) z orzeczeniem z WZdsOoN i wydawałam postanowienie o zawieszeniu postępowania do czasu uzyskania wyroku Sądu