Ostatecznie500 zł na dziecko nie bedzie wliczane do dochodu?
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ostatecznie500 zł na dziecko nie bedzie wliczane do dochodu?
Czyli stanęło na tym, że świadczenie wychowawcze 500 zł nie będzie wliczane do dochodu przy ubieganiu się o świadczenia z pomocy społecznej? Proszę o potwierdzenie
Re: Ostatecznie500 zł na dziecko nie bedzie wliczane do doch
Na razie stanęło, że nie będzie wliczane.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Aha, dzięki bardzoJanusz1 pisze:Na razie stanęło, że nie będzie wliczane.
Witam Państwa serdecznie.
Może ktoś z Państwa udzieli mi odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Otóż mój mąż ma dziecko z pierwszego małżeństwa, które nie mieszka z nami. Wspólnie mamy dwoje dzieci. Dziecko, które nie mieszka z nami jest pierwszym dzieckiem mojego męża natomiast nasze wspólne są jego drugim i trzecim dzieckiem. Czy według ustawy też tak nalezy to rozpatrywać? Zaznaczam, że nie będziemy składać wniosku na pierwsze dziecko ze względu na przekroczone dochody. Czy w związku z tym mąż może złozyć wniosek na drugie i trzecie dziecko? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Może ktoś z Państwa udzieli mi odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Otóż mój mąż ma dziecko z pierwszego małżeństwa, które nie mieszka z nami. Wspólnie mamy dwoje dzieci. Dziecko, które nie mieszka z nami jest pierwszym dzieckiem mojego męża natomiast nasze wspólne są jego drugim i trzecim dzieckiem. Czy według ustawy też tak nalezy to rozpatrywać? Zaznaczam, że nie będziemy składać wniosku na pierwsze dziecko ze względu na przekroczone dochody. Czy w związku z tym mąż może złozyć wniosek na drugie i trzecie dziecko? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Wychowuje 2 a nie 3 dzieci więc dostanie tylko na jedno - co do pierwszego - może odliczyć sobie płacona na nie alimenty od dochodu
Czyli ostatecznie do 18 r. życia? Czy ktoś nie słyszał, że może będą jakieś wyjątki? Przecież to niesprawiedliwe. Teraz trzeba dzieciom przerwać naukę i niech idą do pracy chyba. Tak ustawa zakłada?
może to nie jest sprawiedliwe ale przecież do tej pory nie było 500 na dziecko a nikt nie przerywał nauki w wieku 18 lat i szedł do roboty. nie biadulcie. do tej pory były tylko niskie zasiłki rodzinne co nie wystarczało nawet na bilet miesięczny dla takowgo 18 - latka a każdy kto chciał to chodził do szkoły.
Oprócz Ostatecznie500 zł na dziecko nie bedzie wliczane do dochodu? - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
wywiady do ŚR
klient na terapii dot. uzależnienia od alkoholu
sprawozdanie przemoc
Śmierć bezdomnego a odpowiedzialność pracownika
Posiłek z ustawy to obiad czy całodzienne wyżywienie
niebieska karta dokumentacja
pracownik socjalny na wsi
Zasiłek stały, a renta
zasiłek z KRUS a ha przeliczeniowy
Europejska Fundacja Ludzi Dobrej Woli "serdeczna Pomoc
Wypłata zaplanowana
zasiłek stały decyzja SKO ubezpieczenie zdrowotne
Świadczenie rodzicielskie
specjalistyczne dla osób z zab,psychicz.
pomost NADPŁACONY fuz
nowa odpłatność za dps