ostatnia opcja we wniosku zkdr-04 - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 07 lut 2019, 12:05

Niby jak się zaznaczy ostatnią opcje we wniosku, to nie trzeba wypełniać ZKDR-04, ale skąd ja mam wiedzieć czy przy każdym dziecku "właściciela karty" dodać do uprawnień wizualizacji. Tzn, że dziecko które ma 2 lata, mam mu dać jako że "Właściciel karty ma dostęp do wizualizacji swojej karty. Po prostu moim zdaniem brakuje we wniosku opcji tej co w załączniku ZKDR-04 "Wyświetlaj kartę elektroniczną na urządzeniu mobilnym osoby, której dotyczy oświadczenie".
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 07 lut 2019, 13:06

"Niby jak się zaznaczy ostatnią opcje we wniosku" - to domyślnie po zaznaczeniu tej opcji jako właściciela KDR w uprawnieniach wizualizacji daję tylko tym członkom rodziny którzy mają własny nr tel. kom. podany a rodziców dodaje jako rodzica przy wszystkich dzieciach, a małżonkom siebie na wzajem do wizualizacji.
Pytanie się pojawiło wczoraj czy jest sens dodawać rodzicom wizualizację KDR dzieci ponad 18 rokiem życia, gdyż primo, są to było nie było już pełnoletni członkowie rodziny, a secundo ponoć rodzice tracą taką wizualizację na swojej komórce z 18 rokiem życia dziecka, a i tak im się potem przy ew. przedłużeniu ponoć takowa wizualizacja już nie wyświetla...
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x