Dwoje dzieci i opiekun prawny nad dorosłym czy można?bratem - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 07 lut 2019, 12:30

Witam Was serdecznie.
Właśnie dodano mi do obowiązków obsługę KDR. i dwa pytanka: wniosek elektroniczny został złożony ale nie mogę go odebrać w systemie (klikam odbierz dokument i nic nie odbiera a na pewno wniosek został złożony).
Drugoe pytanie - rodzina 5 osobowa: matka, ojciec, dwoje uczących się dzieci i matka jest również opiekunem prawnym dla pełnoletniego ubezwłasnowlnionego brata (opiekunem jest od roku a brat jest po 30-tce). Można przyznać?
Aśka
Joannaaa
Praktykant
Od: 18 sie 2016, 8:36
Zajmuję się:

Napisano: 07 lut 2019, 12:31

ps. sorki za błąd w temacie ;)
Joannaaa
Praktykant
Od: 18 sie 2016, 8:36
Zajmuję się:

Napisano: 07 lut 2019, 13:00

Dodano do obowiązków - chyba komuś podpadłaś :lol:
jak klikasz odbierz dokument i nic nie przychodzi to generalnie jest dobrze :lol: (to niech złoży w papierze bo se chyba nie poradziła ta osoba, a wnioski elektroniczne zazwyczaj mają różne błędy i tak)
wg. mnie powinno się należeć, ale to mi podpowiada serce a nie paragrafy w ustawie o KDR :( może napisać maila do ministerstwa z prośbą o rozwianie wątpliwości
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 07 lut 2019, 13:39

Ja mam wątpliwości czy w takiej sytuacji rodzina ma prawo do KDR. A jak mam wątpliwości to pytam w MRPiPS. Zawsze dostaję pomoc w rozstrzygnięciu wątpliwych kwestii. Piszę na adres e-mail: [email protected]
Anna Petrycka
Praktykant
Od: 02 sty 2018, 15:35
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x