oświadczenia

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
becia.pa
Praktykant
Zajmuję się: śr/fa
Kontakt:

oświadczenia

Post autor: becia.pa »

witam proszę wypowiedzcie się jak jest u Was praktykowane pisanie oświadczeń np. kiedy osoba nie może dostarczyć dokumentu potwierdzającego uzyskanie dochodu (bo to prywatny zakład, albo bo to siedziba w Warszawie i ciężko wydostać taki dokument) czy utratę dochodu (świadectwa pracy)bo zakład pracy już nie istnieje itd. Praktyka ta weszła bardzo mocno w 500 plus choć rozporządzenie dotyczące dostarczenia dokumentów do wniosku mają identyczne. Też bierzecie oświadczenia ?????!!!!! :|
osa
Stażysta
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Re: oświadczenia

Post autor: osa »

czasem biorę jak jest np potwierdzenie że po utraie pracy się rejestrował w PUP albo jak z zagrnicy i mieli tylko jarografy to wtedy oświadczenia w jakim okresie pracowali a z dochodem jak nie mają zaświadczenia/choć raczej wołam / to wydruk z konta/ a dochód uzyskany robicie z netto czy jakoś inaczej
Awatar użytkownika
6i9
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: 6i9 »

nie nettto, tylko brutto po potrąceniu wszystkich składników
becia.pa
Praktykant
Zajmuję się: śr/fa
Kontakt:

Post autor: becia.pa »

proszę wypowiedzcie się co z tymi oświadczeniami
Awatar użytkownika
Marcelino
Starszy referent
Zajmuję się: sr/sw
Kontakt:

Post autor: Marcelino »

Witam. Ja w każdym przypadku braku potwierdzenia czegoś zaświadczeniem lub dok wystawianym przez inne instytucje biorę oświadczenia, w końcu są to inne dok niezbędne do ustalenia prawa do..., Jeszcze nikt mi tego nie zarzucił, a Strona jak ma fantazje to może wszystko pisać i mi załączyć do wniosku
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
ODPOWIEDZ