Dziwna sytuacja

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
aniakra123
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Dziwna sytuacja

Post autor: aniakra123 »

Gmina X uchyliła decyzję od świadczeń rodzinnych (ze względu na zmianę miejsca zamieszkania) a Pan się od tego odwołał do sko (koniec lutego). 10.03.2017r.złożył u mnie wniosek o rodzinne (deklaruje że obecnie mieszka na terenie naszej gminy).
Ponieważ decyzja gminy X nie jest ostateczna to ja nie mogę wydać decyzji. Dodam jeszcze że Pan oświadczył że jeżeli decyzja SKO utrzyma w mocy decyzję gminy X to się dalej będzie odwoływał.
I teraz mam dylemat co z tym Panem zrobić czy zawiesić postępowanie do czasu ostatecznego rozstrzygnięcia czy tylko jakieś pismo informacyjne o przedłużeniu terminu załatwienia sprawy.
Będę wdzięczna za podpowiedź
elamarch
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia rodzinne
Kontakt:

Re: Dziwna sytuacja

Post autor: elamarch »

Raczej SKO uchyli decyzję organu ją wydającego, ponieważ miałam podobną sytuację iż organ nie miał prawa uchylić decyzji tylko ze względu na miejsce zamieszkania, powinien przekazać swoją decyzje do dalszej realizacji bez uchylania wraz z kompletem dokumentów. Możesz jedynie moim zdaniem wydłużyć na razie termin ale może jeszcze się ktoś wypowie
kawuha
Praktykant
Zajmuję się: wszystkim
Kontakt:

Re: Dziwna sytuacja

Post autor: kawuha »

Ja bym raczej zawiesiła postępowanie do czasu wydania rozstrzygnięcia przez inny organ.
kawuha
ODPOWIEDZ