Gmina X uchyliła decyzję od świadczeń rodzinnych (ze względu na zmianę miejsca zamieszkania) a Pan się od tego odwołał do sko (koniec lutego). 10.03.2017r.złożył u mnie wniosek o rodzinne (deklaruje że obecnie mieszka na terenie naszej gminy).
Ponieważ decyzja gminy X nie jest ostateczna to ja nie mogę wydać decyzji. Dodam jeszcze że Pan oświadczył że jeżeli decyzja SKO utrzyma w mocy decyzję gminy X to się dalej będzie odwoływał.
I teraz mam dylemat co z tym Panem zrobić czy zawiesić postępowanie do czasu ostatecznego rozstrzygnięcia czy tylko jakieś pismo informacyjne o przedłużeniu terminu załatwienia sprawy.
Będę wdzięczna za podpowiedź
Dziwna sytuacja
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne
- Kontakt:
Re: Dziwna sytuacja
Raczej SKO uchyli decyzję organu ją wydającego, ponieważ miałam podobną sytuację iż organ nie miał prawa uchylić decyzji tylko ze względu na miejsce zamieszkania, powinien przekazać swoją decyzje do dalszej realizacji bez uchylania wraz z kompletem dokumentów. Możesz jedynie moim zdaniem wydłużyć na razie termin ale może jeszcze się ktoś wypowie
-
- Praktykant
- Zajmuję się: wszystkim
- Kontakt:
Re: Dziwna sytuacja
Ja bym raczej zawiesiła postępowanie do czasu wydania rozstrzygnięcia przez inny organ.
kawuha
Oprócz Dziwna sytuacja - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
amazis, nemezis - wnioski i pisma z empatii
Zmiana sposobu wypłaty.
pomożcie
nienależnie pobrane - umorzenie postępowania
jarografy
ŚP rolniczka - co ze składkami zdrowotnymi?
czy traktować to jak aneks? Elmer proszę pomóż.
Uzysk,utrata. Jak liczyć dochód?
od kiedy przyznać
Komu wliczyć świadczenia z funduszu alimentacyjnego ?
Wniosek na świadczenie rodzicielskie przez empatię
zaświadczenie do dochodu osiągnietego
sygnity problem techniczny
SZO a bezrobocie
Pilne! Sygnity - plan wypłat przy zp
oświadczenia