Oświadczenia dotyczące zmiany decyzji

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
Emi_lia_
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia wychowawcze, stypendium szkolne20
Kontakt:

Oświadczenia dotyczące zmiany decyzji

Post autor: Emi_lia_ »

Co robicie z oświadczeniami? Wcześniej klienci przychodzili osobiście i wyrażali zgodę na zmianę decyzji, numery decyzji były podawane na miejscu w Ośrodku bo nikt ich przy sobie oczywiście nie miał. Mogliby wysyłać pocztą, ale niestety poczta też nie pracuje normalnie, tylko w zmniejszonym składzie i nie ma większości listonoszy. Macie jakieś propozycje rozwiązania tej sytuacji w taki trudnym dla nas wszystkich czasie?
Olcia84
Praktykant
Zajmuję się: zajmuję się stypendiami szkolnymi
Kontakt:

Re: Oświadczenia dotyczące zmiany decyzji

Post autor: Olcia84 »

Witam,ja dostałam zalecenie od Kierownika, żeby wypełniać oświadczenia telefonicznie, tylko zastanawiam się co z fakturami? Wiadomo, że większość klientów albo nie będzie miała faktur wcale albo na niepełną kwotę.
Emi_lia_
Stażysta
Kontakt:

Dziękuję za odpowiedź. Właśnie jestem po rozmowie z Panią kierownik i jest zdania, że powinniśmy zawiesić postępowanie, bo tak naprawdę dzieci nie chodzą do szkoły. Trzeba powołać się na ustawę z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych.
mkaz
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: mkaz »

przeciez realizuja obowiązek szkolny, tyle że zdalnie
Emi_lia_
Stażysta
Kontakt:

mkaz pisze: 03 kwie 2020, 12:17 przeciez realizuja obowiązek szkolny, tyle że zdalnie
Teoretycznie tak, ale czy potrzebują odzieży, stroju sportowego, butów itp. na zajęcia wychowania fizycznego, przyborów szkolnych. Różnie można interpretować, a szkoła komputery sama zakupuje dla uczniów, którzy ich nie mają.
mkaz
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

zgadzam się, ale mogą kupić drukarkę, tusz, papier ksero, opłacone rachunki za internet przedstawić, coś tam by się jeszcze znalazło (biurko, krzesło, lampka, globus itd)
Emi_lia_
Stażysta
Kontakt:

Dokładnie tak. Dziękuję bardzo za pomoc. Ale sprawa i tak skomplikowana.
Justyna_92
Stażysta
Zajmuję się: ST/KDR
Kontakt:

Post autor: Justyna_92 »

Może nie potrzebują stroju, butów itd. ale część osób ma faktury jeszcze z okresu wrzesień grudzień, gdzie widnieją właśnie buty czy odzież. Wtedy były potrzebne, więc co mam tego nie liczyć? Mają status ucznia więc uważam, że powinniśmy liczyć wszystko.
mkaz
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

jak najbardziej faktury z tamtego okresu + to co teraz im sie udało uzbierać. Też uważam, że powinni mieć wypłacone teraz bez faktur, ale moje kierownictwo jest innego zdania...
Emi_lia_
Stażysta
Kontakt:

Justyna_92 pisze: 03 kwie 2020, 13:45 Może nie potrzebują stroju, butów itd. ale część osób ma faktury jeszcze z okresu wrzesień grudzień, gdzie widnieją właśnie buty czy odzież. Wtedy były potrzebne, więc co mam tego nie liczyć? Mają status ucznia więc uważam, że powinniśmy liczyć wszystko.
Oczywiście,że z tamtego roku się liczą i niektórym klientom zostały z poprzedniego semestru. Miałam na myśli sytuacje, gdzie ktoś teraz kupuje buty czy dresy.
ODPOWIEDZ