świadczenie pielęgnacyjne z wyrównaniem

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
pytająca1
Stażysta
Zajmuję się: FA
Kontakt:

świadczenie pielęgnacyjne z wyrównaniem

Post autor: pytająca1 »

Pani ma przyznane świadczenie pielęgnacyjne od 10.2019. Decyzja wydana w 01.2020 i wyrównanie świadczeń za październik, listopad, grudzień zostało wypłacone w styczniu razem ze styczniowym świadczeniem.
Pani wyraziła zgodę na zmianę decyzji i oświadczyła,. że zmieniła jej się sytuacja od 01.2020....
Czy dobrze myślę, że muszę wydać teraz jedną decyzję:
- cofnięcie prawa do stypendium od 10.2019 + odmówić od 01.2020 ?

i nienależnie pobrane... od 10.2019 do 12.2019 ?
Jeśli tak, to będę sugerowała Pani, żeby napisała prośbę o odstąpienie od zwrotu...
mkaz
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: świadczenie pielęgnacyjne z wyrównaniem

Post autor: mkaz »

przekroczyła od października, więc cofnięcie od października, wstrzymanie kolejnych wypłat (jeśli wypłacacie w II turach) i odstąpienie od zwrotu (z urzędu/na prośbę).
pytająca1
Stażysta
Kontakt:

mkaz pisze: 10 kwie 2020, 8:16 przekroczyła od października, więc cofnięcie od października, wstrzymanie kolejnych wypłat (jeśli wypłacacie w II turach) i odstąpienie od zwrotu (z urzędu/na prośbę).

Ale jeszcze nie wydałam decyzji zmieniającej (czyli przyznającej na dłuższy okres - styczen-czerwiec) więc wydaje mi się ze nie moge wstymać wypłat styczeń-czerwiec tylko muszę odmówić (bo wniosła ta Pani o przyznanie w dalszym okresie przy wyrażeniu zgody na zmianę decyzji) ? Dobrze myślę?
mkaz
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: mkaz »

tak odmówić za I-VI, cofnąć od X do XII i odstąpić od zwrotu
pytająca1
Stażysta
Kontakt:

mkaz pisze: 10 kwie 2020, 11:33 tak odmówić za I-VI, cofnąć od X do XII i odstąpić od zwrotu
Dzięki wielkie!
ODPOWIEDZ