Oświadczenie

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
jaaa

Oświadczenie

Post autor: jaaa »

Czy oświadczenie, ze nie jest pozbawiony władzy rodzicielskiej dajemy do podpisania ojcu i matce? czy tylko osobie, która jest wnioskodawcą?
kasiasgops
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Oświadczenie

Post autor: kasiasgops »

ja dałam wnioskodawcy, ale też się zastanawiam.
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: naitsyrk85 »

jeżeli i ojciec i matka jest na wniosku to 2 oświadczenia musisz dać
12345

Post autor: 12345 »

ja daję dla obojga rodziców
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Kolejna rzecz:
w ustawie zapisali tak
w przypadku rodzica – dokument potwierdzający tożsamość oraz oświadczenie, że rodzic nie jest pozbawiony wła-dzy rodzicielskiej ani ograniczony we władzy rodzicielskiej przez umieszczenie dziecka w pieczy zastępczej w stosunku do co najmniej trojga dzieci;
a teraz fragment z MPiPS
Czy uprawnienia wynikające z programu przysługują dzieciom małżonka?

Tak. Bez znaczenia jest, czy troje dzieci pochodzi ze związku małżeńskiego, czy też z innych związków małżonków. Zatem uprawnienia przysługiwać będą małżonkom i dzieciom w np. takich przypadkach:

małżonkowie mają jedno wspólne dziecko i każdy z małżonków ma po jednym dziecku z innych związków,

co wtedy z oświadczeniem W USTAWIE JEST NAPISANE
w stosunku do co najmniej trojga dzieci;
Maja1234

Post autor: Maja1234 »

Czyli z ustawy wynika, ze takie oświadczenie dajemy tylko jednemu z rodzicow-temu, który jest wniskodawca, tak?
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Maja1234 pisze:Czyli z ustawy wynika, ze takie oświadczenie dajemy tylko jednemu z rodzicow-temu, który jest wniskodawca, tak?
Szczerze to ta ustawa jest tak napisana, ze ja już nie wiem co z niej wynika a co nie :) wielki bubel... :)
ODPOWIEDZ