oświadczenie dla rodzica - ok? OBOJE rodzice muszą? - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 08 sty 2015, 15:10

…....................................................
( miejscowość, data )

…....................................................
( nazwisko i imię )

….....................................................
( adres zamieszkania )

OŚWIADCZENIE

Oświadczam, że nie jestem pozbawiony(a) władzy rodzicielskiej ani nie jestem ograniczony(a) we władzy rodzicielskiej przez umieszczenie dziecka w pieczy zastępczej w stosunku do swoich dzieci.

„ Oświadczam, że jestem świadomy/świadoma odpowiedzialności karnej za złożenie fałszywego oświadczenia”

….......................................................
(czytelny podpis rodzica)
pr. socj.

Napisano: 08 sty 2015, 15:59

??
pr. socj.

Napisano: 08 sty 2015, 16:04

TAK oboje
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 08 sty 2015, 17:32

Proponuje poprawić końcówkę na "w stosunku do co najmniej trojga dzieci." Gdyż osoba może mieć więcej dzieci np. 5 i być ograniczona do 2 dzieci, ale do pozostałej 3 nie ma ograniczeń co do władzy rodzicielskiej i karta wtedy też się należy.
Doradca12

Napisano: 09 sty 2015, 9:20

takie oświadzczenia dajemy wszystkim? A jeśli jestem pracownikiem socjalnym i mam możliwość sama zweryfikować jak wygląda sytuacja odnośnie władzy rodzicielskiej to w dalszym ciągu biorę oświadczenia?
IGCIA

Napisano: 09 sty 2015, 9:24

IGCIA pisze:takie oświadzczenia dajemy wszystkim? A jeśli jestem pracownikiem socjalnym i mam możliwość sama zweryfikować jak wygląda sytuacja odnośnie władzy rodzicielskiej to w dalszym ciągu biorę oświadczenia?
A w jaki sposób to weryfikujesz? przeciez po karte może zgłosić się rodzina która nie korzysta u Was z PS
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 09 sty 2015, 10:58

od kiedy są takie oświadczenia?????????
a to oświadczenie o nr tele też musi być???? bo mi ludzie zawsze na wnioski napisali nr tel i tyle...
elena

Napisano: 09 sty 2015, 11:49

proste :-) - jeśli rodzina ma ograniczone prawa r. to regularnie kontaktują się z nami kuratorzy, jestesmy małą gminą i wszyscy wszystko o sobie wiedzą :-0
IGCIA

Napisano: 09 sty 2015, 12:54

W ustawie nie ma mowy o pobieraniu oświadczeń ani żadnej dokumentacji( jedynie do wglądu) wniosek sam w sobie jest oświadczeniem wnioskodawcy o posiadaniu rodziny wielodzietnej.
Wiolla

Napisano: 09 sty 2015, 12:56

Wiolla pisze:W ustawie nie ma mowy o pobieraniu oświadczeń ani żadnej dokumentacji( jedynie do wglądu) wniosek sam w sobie jest oświadczeniem wnioskodawcy o posiadaniu rodziny wielodzietnej.
Nie prawda chyba czytała inna ustawę a nei tą z grudnia :P :lol: jest mowa o oświadczeniach od rodziców oraz o kopiowaniu za zgodność z oryginałem
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x