witam, powiedzcie czy we wniosku na szasiłek rodzinny lub jaki kolwiek inny dołaczacie oświadczenie o wyrazeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych do celow zw. z ustaleniem prawa do zr? wlasnie przyszly do mnie druki ktore zamawialam i znalazłam własnie takie coś . W poprzendich wnioskach nie miałam takiego czegoś i tera niewiem czy to zle?
No właśnie też tak pomyślałam i zszokowało mnie to bo kurcze tyle lat mam wnioski , i miałam z różnych firm druki i widziałam też druki w innych ośrodkach i nigdy czegoś takiego nie widziałam no dobra czyli w kosz:P
Bzdura i do d. te druki skoro jakies oświadczenia zawierają nie m majace żadnej podstawy prawnej a na dodatek w ogóle nie przewidziane w załącznikach do rozporzadzen
szkoda ze nie moge wam skanu wrzucic ale oświadczenie brzmi tak wyrazam zgode na przetwarzanie podanych przeze mnie moich danych osobowych na zasadach okreslonych w ustawie o ochronie danych os. ( dz. U bla bla) w zbioerze danych os. przowadoznym przez MOPS w .... dla celów zwiazanych z ust. prawa do sw. rodz. w opraciu o ustawe o sw rodzinnych Dz.U bla bla. Jedncozesnie przyjmuje fakt, że przysługuje mi prawo do wgladu do moich danych os. .