OŚWIADCZENIE O WYRAZENIU ZGODY NA PRZETWARZANIE DANYCH - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 23    [ Posty: 229 ]

Napisano: 21 lip 2015, 13:51

west pisze:Gdzie się nie odezwać tam atakują na śmierć i życie obrońcy życia poczętego, lub mającego być poczętym za chwilę lub po rozmrożeniu. W obronie życia poczynanego w szklance to by oczy wydrapywali. Pedały mi nie przeszkadzają-czy to znaczy, że ich lubię? Skąd mogę wiedzieć, co moje dziecko kiedyś nawywija? Co by nie zrobiło to zaakceptuję, nawet z bólem serca.

Co do eutanazji - każdy człowiek ma prawo do godnej śmierci. Dziś człowiek może żyć bardzo długo dzięki medycynie, ale jakość tego życia może być różna. Czy nie mogę przerwać byle jakiego życia wydłużanego tylko dzięki medycynie? Ja chcę mieć prawo do przerwania swojego życia, ale nie chcę żeby o tym decydowali aktualni "obrońcy życia", bo oni już dziś daliby mi zastrzyk żeby ulżyć, ale raczej sobie.
zawsze możesz przerwać swoje zycie
tom@s
Referent
Od: 16 kwie 2010, 12:02
Zajmuję się:

Napisano: 21 lip 2015, 13:52

Nota bene, ci obrońcy życia to najwięksi zwolennicy przywrócenia kary śmierci. Ot, taki paradoks - jak sraczka. :lol:
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 21 lip 2015, 13:53

ewalu pisze:A nie można po prostu nie zaglądać ludziom pod kołdrę, bez lubienia/nielubienia?
Można.
ewalu pisze:Dopóki to nie będzie nakaz aborcji bądź eutanazji tylko prawo, to każdy argument przeciwników jest inwalidą.
Oczywista oczywistość.
blebloblablacz

Napisano: 21 lip 2015, 13:53

ludek pisze:Nota bene, ci obrońcy życia to najwięksi zwolennicy przywrócenia kary śmierci. Ot, taki paradoks - jak sraczka. :lol:
I tu się mylisz
tom@s
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 21 lip 2015, 13:56

tom@s pisze:
west pisze:Gdzie się nie odezwać tam atakują na śmierć i życie obrońcy życia poczętego, lub mającego być poczętym za chwilę lub po rozmrożeniu. W obronie życia poczynanego w szklance to by oczy wydrapywali. Pedały mi nie przeszkadzają-czy to znaczy, że ich lubię? Skąd mogę wiedzieć, co moje dziecko kiedyś nawywija? Co by nie zrobiło to zaakceptuję, nawet z bólem serca.

Co do eutanazji - każdy człowiek ma prawo do godnej śmierci. Dziś człowiek może żyć bardzo długo dzięki medycynie, ale jakość tego życia może być różna. Czy nie mogę przerwać byle jakiego życia wydłużanego tylko dzięki medycynie? Ja chcę mieć prawo do przerwania swojego życia, ale nie chcę żeby o tym decydowali aktualni "obrońcy życia", bo oni już dziś daliby mi zastrzyk żeby ulżyć, ale raczej sobie.
zawsze możesz przerwać swoje zycie
Ale zanim zdecydowałbym się przerwać, to co niektórych doprowadziłbym do białej gorączki.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 21 lip 2015, 13:57

Kara śmierci nie jest zła ani dobra, kara śmierci jest czasami jedyną sprawiedliwą karą a ja jestem za sprawiedliwymi karami. Nie opowiedziałeś na pytanie ludek.
blebloblablacz

Napisano: 21 lip 2015, 13:58

blebloblablacz pisze:Kara śmierci nie jest zła ani dobra, kara śmierci jest czasami jedyną sprawiedliwą karą a ja jestem za sprawiedliwymi karami. Nie opowiedziałeś na pytanie ludek.
Kara śmierci nie jest karą-jest tylko zemstą i to wcale nie najokrutniejszą.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 21 lip 2015, 13:59

dożywocie w kamieniołomach zamiast śmierci
tom@s
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 21 lip 2015, 14:03

blebloblablacz pisze:Kara śmierci nie jest karą-jest tylko zemstą i to wcale nie najokrutniejszą.
tom@s pisze:dożywocie w kamieniołomach zamiast śmierci
Sadyści, zatrudniać ludzi by pilnowali więźniów którym można porostu dać zastrzyk. Nie macie serca dla podatników.
blebloblablacz

Napisano: 21 lip 2015, 14:07

Kara śmierci jest karą sprawiedliwą.
Aborcja jest zabójstwem niewinnego nienarodzonego człowieka - nie może być zgody na to. Nakaz lub jego brak nie ma żadnego znaczenia. Dla mnie to jest tak samo jakby depenalizowano zabójstwo lewaków. Mimo, że tej zarazy nie lubię.

Eutanazja to nic innego jak wygoda dla państwa i fałszywa litość bliźnich.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 3 z 23    [ Posty: 229 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x