Przyznaliśmy nowe ŚP kobiecie uprawnionej do zasiłku dla bezrobotnych i nasz PUP nakazał jej dostarczyć decyzję przyznającą ŚP i od dnia wydania tej decyzji miał ją wyrejestrować z PUP. Tak więc, wychodzi z tego że pobieranie ŚP wyklucza posiadanie statusu osoby bezrobotnej j.w.Tom. pisze:pobieranie SP wyklucza posiadanie statusu bezrobotnego
Oświećcie mnie - czy ZUS przedłuża orzeczenia?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
Re: Oświećcie mnie - czy ZUS przedłuża orzeczenia?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Może chodzi o to, że osoba pobierająca ŚP może być zarejestrowana jako poszukująca pracy, a nie jako bezrobotna? Albo PUP jeszcze nie ogarnął nowych przepisówTak więc, wychodzi z tego że pobieranie ŚP wyklucza posiadanie statusu osoby bezrobotnej j.w.

Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: SR, FA, SW
- Kontakt:
Było pobierane ŚP z przedłużki do maja 25r. PZON i WZOn wydał umiarkowany stopien dla dziecka (już 16 lat w tym roku). Odwołali się teraz do sądu.
Rodzic może w PUP zarejestrować się? i czy nam to później nie będzie przeszkadzało jeśli sąd przyzna znaczny stopień, a my wyrównamy od czerwca?
Bo żeby dostać zasiłek z PUP to tylko w przypadku zgonu osoby niepełnosprawnej, dobrze myślę?
Rodzic może w PUP zarejestrować się? i czy nam to później nie będzie przeszkadzało jeśli sąd przyzna znaczny stopień, a my wyrównamy od czerwca?
Bo żeby dostać zasiłek z PUP to tylko w przypadku zgonu osoby niepełnosprawnej, dobrze myślę?
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
dla nas UP jest totalnie nieistotny
Oprócz Oświećcie mnie - czy ZUS przedłuża orzeczenia? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
decyzja przyznająca ŚP po przedłużeniu
dochód do becikowego
ALIMENTY PŁACONE NA RZECZ WNIOSKODAWCY
Pobieranie zasiłku dla bezrobotnych, a ustanie prawa do starego ŚP
dziecko urodzone w Polsce - brak statusu ukr.
Pełnomocnik - zasiłek pielęgnacyjny.
UKR - nagła zmiana daty w SG
Od kiedy uchylenie decyzji?
ZR i ŚW koordynacja
Uzasadnienie decyzji
zaświadczenie czyste powietrze, jaka pieczęć ogranu?
SP nowe zasady, a dodatek z tyt. urlop wychowawczy na inne dziecko
SP po raz pierwszy nowe zasady
Uzyskanie dodatku dopełniającego do zasiłku rodzinnego
CP
stare i nowe zasady