Oszukani pracownicy socjalni - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 9 z 10    [ Posty: 98 ]

Napisano: 17 lis 2014, 23:07

Wynika z tego że zabezpieczanie potrzeb cudzoziemcow ma wyzszy priorytet dla "naszego" rzadu niz wyplata naleznych swiadczen polskim pracownikom. Ciekawe...
Wkurzony

Napisano: 17 lis 2014, 23:57

Trzeba jak w innych zawodach jednoczyć się w trosce o poszanowanie własnego zawodu.
Większa grupa ma zawsze większe możliwości negocjacji.
Gość

Napisano: 14 wrz 2015, 10:45

Hey, czy wiecie może jak to będzie w tym roku? czy ktoś ma info z urzędu wojewódzkiego ???
teraz_my

Napisano: 15 wrz 2015, 12:02

Tylko gadamy i gadamy, nic poza tym. Słyszę pielęgniarki mają dostać po 400zł. podwyżki kolejno przez 4 lata i są niezadowolne bo tyle się uczyły i są niedoceniane, a my się nie uczyliśmy... my mamy jakieś związki bo wszyscy walczą o swoje tylko my nadstawiamy .... uszy po sobie i do roboty, czasami człowiek ma po prostu dość! Żenada :oops:
pracownik soc.

Napisano: 15 wrz 2015, 14:09

a może jakies pismo na forum i kazdy by się podpisywał
bożena60

Napisano: 15 wrz 2015, 14:25

I co z tym pismem zrobisz do kogo go wyślesz, a po drugie to trafi ono do szufladki albo do kosza.
Dlaczego pielęgniarki czy nauczyciele mogą się zjednoczyć manifestować a pracownicy OPS nie ?
Przecież można się na nich wzorować jak oni działają.
Z tego co wiem to np. nauczyciele którzy należą do związku ZNP to opłacają składki członkowskie i mają swojego
reprezentanta i on ich reprezentuje i władza się z nimi liczy.
Gdybyśmy mieli taki ZPS (Związek Pracowników Socjalnych) z reprezentantem na cały kraj na pewno wielu z nas by płaciło składki członkowskie.
Co o tym myślicie ?
pawel.w

Napisano: 16 wrz 2015, 8:18

Mam nadzieję, że w tym roku ministerstwo ze zwrotem dodatków nas nie wyru..a, może związki zawodowe coś wiedzą ?????
radzio

Napisano: 16 wrz 2015, 8:39

Jest Federacja ,są związki.
Gość

Napisano: 16 wrz 2015, 13:56

Jest federacja, są związki TYLKO GDZIE????????????????? był ten projekt i co dalej? Ja mogę płacić składkę, jeżeli ktoś rzeczywiście by działał i walczył o nas!!!!!!!!!!!!! Bo to co się dzieje teraz, to żenada po prostu, podopieczny ma więcej od nas i teraz od października znowu podwyżka, szkoda, że nie dal tych co zapierd........ jak dzikie osły i jeszcze najlepiej kubeł pomyj na głowę!!!!!!! a co niech ma!!!!!!! :oops: :oops: :oops:
pr soc

Napisano: 17 wrz 2015, 14:32

Na FB macie profil Polskiej Federacji Pracowników Socjalnych i Pomocy Społecznej - zaglądnąć i zapytać o szczegóły. Zakładać Związki w ops-ach albo międzyzakładowe i przystępować do tej Federacji. Tylko z dużą organizacją będę się liczyli ci, którzy są odpowiedzialni za pomoc społeczną.
Czasem zadziwia mnie taka niezaradność w prostych sprawach ludzi, którzy innym mówią jak sobie radzić w życiu. Uczyć się nam trzeba od swoich podopiecznych. Tym cichym i spokojnym to się nie należy nic, ale klient znający ustawę i piszący konkrety oraz nie bojący się iśćdo przełożonego- taki zdobędzie nawet więcej od innych. ZYCIE....
zisis1

Strona 9 z 10    [ Posty: 98 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x