Jestem OWD. W styczniu wysłałam OWW informacjie ze dłuznik nie zamieszkuje na naszym terenie. Teraz OWW pisze ze na podstawie informacji od komornika ponownie wzywa o podjęcie działań. co powinnam zrobić na nowo wzywać dłużnika alimentacyjnego na wywiad itp? Czy poczekać az przyjdzie na nowy okres wezwanie do podjecia działan? Jak wy byście zrobili?
był u nas brat dłużnika i mówiła ze ona odbiera korespondecjie i oświadczyła ze dłużnik wyjechał gdzies do Angli ale nie wie gdzie i nie zna adresu. I co teraz?
no to tak trochę jakbyś nie miała informacji (a może celowo brat(ową) wysłał do ciebie żeby ci kit wcisnęła i ma spokój) - masz jedynie podstawę do wystąpienia do komornika o ustalenie adresu. jak ci komornik to potwierdzi np. przez policję, bo często tak robi to co innego.
no fakt troche zasrałam ze nie naopisałam do komornika ale to juz po fakcie. czy teraz od razu wysłac wezwanie na wywiad? czy poczekac na nowe wezwanie?
ja bym spokojnie napisał do komornika - napisz co ci bratowa przyszła i powiedziała i co uparcie wskazuje OWW powołując się na informacje od komornika właśnie.
a ja mam taka sytuacje ze OWW przysłał mi wezwanie do podjecia działań za okres 2013/2014 i 2014/2015 czy jako OWD mam prowadzić dwa osobne postępowania czy jedno dla dwóch????