zle przekazane pieniadze!! - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 04 sie 2014, 13:47

Prosze doradzcie mi , bo nie wiem czy uda mi sie odzyskac pieniadze,
Kobieta pobierala fa tylko przez pażdziernik 2013r. , potem bylo uchylenie od listopada. Nie wiem jakim cudem nie wyslalam do komornika dec. uchylajacej. Komornik akurat w tym czasie zająl konto dłuznikowi i ściagał pieniadze i przekazywał je nam zamiast wierzycielce i reszte nam. Teraz Kobieta znowu pobiera fa od lipca i chce zwrot tamtych pieniedzy co sie jej nalezały :/
Jestem w trakcie pisania pisma do Urzedu Gminy o zwrot srodków :/
I prosze napiszcie mi bo ja nie wiem - mam prosic o zwrot środków przekazanych do budżetu państwa czyli są to: zlecone i własne tak ? czy my mamy te własne srodki ? a o zwrot srodków gminie dłuznika to do gminy dłuznika mam pisac o ten zwrot ? :/
administracja

Napisano: 04 sie 2014, 14:03

Nie miałaś nadpłat?
@kasia
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 21 maja 2014, 10:52
Zajmuję się:

Napisano: 04 sie 2014, 14:09

tak , mialam własnie nadpłaty , Wierzycielka ma zasadzone 320 zł a ja dostawałam od Komornika po 500 zł 400 zł róznie.
Gość

Napisano: 04 sie 2014, 14:36

a co z tymi nadpłatami robiłaś? zatrzymywałaś? oddawałaś komornikowi? nie widziałaś że Ci się fundusz spłacił? a kasa dalej przychodzi?
@kasia
Awatar użytkownika
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 04 sie 2014, 14:45

nie, nie , zle Cie zrozumialam , on nie spłacił zadłuzenia, myslalam ze pytasz o cos innego. to jak mam pisac to pismo o ten zwrot? pisac do Urzedu gminy o zwrot zleconych, własnych i przekazanych do gminy dłuznika?
Gość

Napisano: 04 sie 2014, 15:00

Najpierw nich Ci komornik każe to zwrócić, bo przekazywał niezgodnie z obowiązującą wtedy kolejnością.
@kasia
Awatar użytkownika
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 04 sie 2014, 15:16

rozmawialam z komornikiem i on powiedzial ze nic z tym nie bedzie robil, ze zostawia tą sprawe dla nas ( dla osrodka i wierzycielki) kazał wierzycielce zgłosic sie do nas i zeby napisala ona podanie o zwrot tych pieniedzy, a potem jak odzyskamy te pieniadze to wtedy mam mu przelac i własciwie zaspokoi zadłuzenie.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x