Dzień dobry
Pan mieszka w innej gminie niż gmina, w której składał Pan wniosek o KDR. Z rozmowy telefonicznej wynikło ze Pan złożył wniosek o KDR dla siebie i dwójki dzieci w gminie gdzie mieszka i złożył wniosek u mnie na kolejne dwójkę swoich dzieci które maja inne adres zamieszkania.
Wniosek ten zawierał informacje o wszystkich czterech dzieciach, ale Pan zaznaczył, że nie wnosi o KDR dla siebie i dwójki dzieci, które są zameldowane w tej samej gminie, gdzie złożył Pan wniosek.
We wniosku Pan zaznaczył o KDR na dwójkę swoich dzieci które maja zamieszkanie na terenie mojej gminy .
Czy w takiej sytuacji musze Panu wydać KDR na dwójkę dzieci które zamieszkują w mojej gminie ?
Czy gmina w której obecnie mieszka Pan nie powinna wydać KDR na wszystkich dzieci Pana ?
Z góry dziękuj za pomoc
Pozdrawiam
Pan i 4 dzieci dwa inne adresy zamieszkania
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Re: Pan i 4 dzieci dwa inne adresy zamieszkania
art. 10 ust. 2.
przyznajesz kdr dla osób, które mieszkają w twojej gminie - jeżeli spełnione są warunki, cała czwórka dzieci się kwalifikuje mam rozumieć? zkdr-03 powinno być do tego wniosku i nie ma problemuWniosek o przyznanie Karty lub wydanie jej duplikatu składa się w gminie właściwej ze względu na miejsce zamieszkania członka rodziny wielodzietnej.
-
- Praktykant
- Kontakt:
gdzie szukać zkdr-03 we wniosku jest zaznaczona opcja że osoba nie jest pozbawiona lub ograniczona we władzy rodzicielska
Pan zaznaczył ze nie wnosi o KDR dla siebie i dwójki dzieci (inna gmina) a dla dwójki wnosi które miejsce zamieszkania u mnie w gminie
Pan zaznaczył ze nie wnosi o KDR dla siebie i dwójki dzieci (inna gmina) a dla dwójki wnosi które miejsce zamieszkania u mnie w gminie
-
- Referent
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
nie rozumiem pytania/pytań? gdzie szukać zkdr-03? no we wniosku, a gdzie indziej? 

-
- Praktykant
- Kontakt:
wniosek został złożony elektronicznie przez empatierikli pisze: 05 wrz 2023, 9:59 nie rozumiem pytania/pytań? gdzie szukać zkdr-03? no we wniosku, a gdzie indziej?![]()
-
- Stażysta
- Zajmuję się: KDR, prace społecznie użyteczne, dożywnianie
- Kontakt:
Na górze są różne zakładki i w zakładce "załączniki" powinno być ZKDR-03
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS/KDR/LZI
hobbystycznie wszystko inne, bo lubię się mądrzyć :) - Kontakt:
Można powiedzieć, że Pan wręcz wzorcowo złożył wniosek 

-
- Referent
- Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)
- Kontakt:
Oprócz Pan i 4 dzieci dwa inne adresy zamieszkania - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
dzieci i żona Ukrainka
rodzina UKR z trojgiem dzieci w Polsce
Czy wydać KDR
utrata prawa do posiadania a zwrot Karty
szkoły policealne
Rodzina Zastępcza
do kiedy przedłuzyć KDR
domówienie tradycyjnej karty
Archwizacja
Zrobiłam bubla
ZKDR-03
opłata za duplikat- przy kradzieży karty