Pan i 4 dzieci dwa inne adresy zamieszkania

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
user2023
Praktykant
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Pan i 4 dzieci dwa inne adresy zamieszkania

Post autor: user2023 »

Dzień dobry
Pan mieszka w innej gminie niż gmina, w której składał Pan wniosek o KDR. Z rozmowy telefonicznej wynikło ze Pan złożył wniosek o KDR dla siebie i dwójki dzieci w gminie gdzie mieszka i złożył wniosek u mnie na kolejne dwójkę swoich dzieci które maja inne adres zamieszkania.
Wniosek ten zawierał informacje o wszystkich czterech dzieciach, ale Pan zaznaczył, że nie wnosi o KDR dla siebie i dwójki dzieci, które są zameldowane w tej samej gminie, gdzie złożył Pan wniosek.
We wniosku Pan zaznaczył o KDR na dwójkę swoich dzieci które maja zamieszkanie na terenie mojej gminy .
Czy w takiej sytuacji musze Panu wydać KDR na dwójkę dzieci które zamieszkują w mojej gminie ?
Czy gmina w której obecnie mieszka Pan nie powinna wydać KDR na wszystkich dzieci Pana ?
Z góry dziękuj za pomoc
Pozdrawiam
rikli
Referent
Zajmuję się: KDR
Kontakt:

Re: Pan i 4 dzieci dwa inne adresy zamieszkania

Post autor: rikli »

art. 10 ust. 2.
Wniosek o przyznanie Karty lub wydanie jej duplikatu składa się w gminie właściwej ze względu na miejsce zamieszkania członka rodziny wielodzietnej.
przyznajesz kdr dla osób, które mieszkają w twojej gminie - jeżeli spełnione są warunki, cała czwórka dzieci się kwalifikuje mam rozumieć? zkdr-03 powinno być do tego wniosku i nie ma problemu
user2023
Praktykant
Kontakt:

gdzie szukać zkdr-03 we wniosku jest zaznaczona opcja że osoba nie jest pozbawiona lub ograniczona we władzy rodzicielska
Pan zaznaczył ze nie wnosi o KDR dla siebie i dwójki dzieci (inna gmina) a dla dwójki wnosi które miejsce zamieszkania u mnie w gminie
rikli
Referent
Zajmuję się: KDR
Kontakt:

Post autor: rikli »

nie rozumiem pytania/pytań? gdzie szukać zkdr-03? no we wniosku, a gdzie indziej? :shock:
user2023
Praktykant
Kontakt:

rikli pisze: 05 wrz 2023, 9:59 nie rozumiem pytania/pytań? gdzie szukać zkdr-03? no we wniosku, a gdzie indziej? :shock:
wniosek został złożony elektronicznie przez empatie
mopsówna
Stażysta
Zajmuję się: KDR, prace społecznie użyteczne, dożywnianie
Kontakt:

Post autor: mopsówna »

Na górze są różne zakładki i w zakładce "załączniki" powinno być ZKDR-03
LuuLane
Starszy referent
Zajmuję się: PS/KDR/LZI
hobbystycznie wszystko inne, bo lubię się mądrzyć :)
Kontakt:

Post autor: LuuLane »

Można powiedzieć, że Pan wręcz wzorcowo złożył wniosek :D
lukas19861
Referent
Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)
Kontakt:

Post autor: lukas19861 »

LuuLane pisze: 05 wrz 2023, 14:33 Można powiedzieć, że Pan wręcz wzorcowo złożył wniosek :D
Dokładnie :)
ODPOWIEDZ