Dokładnie takkb pisze:jw..i tak samo ktos kto jest w zwiazku malzenskim rowniez nie bedzie osoba samotnie wychowujaca wedlug definicji z ustawy, wiec nawet jesli dziecko nie jest malzonka to nie musi miec na nie zasadzonych alimentow
Dokładnie ja tak samo. W komuniakcie dla samorządów z 17.07.2017 jest również jasna informacja, że zmiany wchodzące od 01.08 dotyczą nowego okresu zasiłkowego.mika31 pisze:jak na stary okres to wszystko będę robiła po staremu, jak na nowy to po nowemu
Jeżeli ma męża to nas nie interesuje czy jest tatuśkiem chociaż jednego dzieckaKotJarosława pisze:A co w przypadku gdy Pani ma 1 dziecko z panem X 2 dziecko z panem Y a jest żoną pana Z i nie mam z nim dzieci? Na to 2 dziecko pobiera z funduszu a na to 1 nie ma zasądzonych alimentów, czy jej w takim przypadku się na pierwsze nie nalezy czy dlatego że jest mężatką to przysługuje?
Minion pisze:Jeżeli ma męża to nas nie interesuje czy jest tatuśkiem chociaż jednego dzieckaKotJarosława pisze:A co w przypadku gdy Pani ma 1 dziecko z panem X 2 dziecko z panem Y a jest żoną pana Z i nie mam z nim dzieci? Na to 2 dziecko pobiera z funduszu a na to 1 nie ma zasądzonych alimentów, czy jej w takim przypadku się na pierwsze nie nalezy czy dlatego że jest mężatką to przysługuje?Wtedy nie jest samotną matką i alimenty nie są potrzebne.