paragraf wkład własny w projekcie RPO
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
paragraf wkład własny w projekcie RPO
Witam, proszę bardzo o podpowiedź, po raz pierwszy w 2020 roku nasz OPS będzie realizował projekt konkursowy na 2 lata w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego. wkładem własnym w projekcie mają być zasiłki okresowe i celowe, czy w planach na 2020 rok zgodnie z wnioskiem o dofinansowanie projektu planuję te zasiłki w rozdziale 85214 w par. 3119? proszę podpowiedzcie,czy wkład własny zasiłków okresowych może być zapłacony z dotacji na zasiłki okresowe którą skarbnik otrzymuje z 85214 par. 2030 ?
a w jakim rozdziale należy potem ująć dofinansowanie projektu w ops?
Z góry dziękuję bardzo za podpowiedź
a w jakim rozdziale należy potem ująć dofinansowanie projektu w ops?
Z góry dziękuję bardzo za podpowiedź
-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowość
- Kontakt:
Re: paragraf wkład własny w projekcie RPO
Witaj.Wkład własny ujęłam w rozdziale 85395 par 3119. Dostałam wytyczne,że wkład własny powinien być opłacany z konta podstawowego jednostki a nie projektowego.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dziękuję za podpowiedź, również pozdrawiam:)
-
- Stażysta
- Kontakt:
A skąd miałaś te wytyczne?Iga02 pisze: 28 paź 2019, 9:38 Witaj.Wkład własny ujęłam w rozdziale 85395 par 3119. Dostałam wytyczne,że wkład własny powinien być opłacany z konta podstawowego jednostki a nie projektowego.
pozdrawiam
-
- Stażysta
- Kontakt:
Otrzymałam po rozliczeniu pierwszego wniosku z mojego ROPS.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: FIN
- Kontakt:
Wszystko jeszcze zależy od zapisu w umowie o dofinansowanie. Ja miała zapisane żeby płacić wszystko z konta projektowego.
Wkładu własnego nie płaciłabym raczej z zasiłków okresowych finansowanych z BP żeby nie było problemów. że są podwójnie finansowane.
Wkładu własnego nie płaciłabym raczej z zasiłków okresowych finansowanych z BP żeby nie było problemów. że są podwójnie finansowane.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowość OPS
- Kontakt:
Nie rozumiem - Wkład własny z konta projektowego ????Jessie pisze: 29 paź 2019, 11:26 Wszystko jeszcze zależy od zapisu w umowie o dofinansowanie. Ja miała zapisane żeby płacić wszystko z konta projektowego.
No chyba że wcześniej z własnych środków przelejesz na konto projektowe wartość wydatków na wkład własny - Ale czemu to miałoby służyć ????
-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowość OPS
- Kontakt:
Nie rozumiem - Wkład własny z konta projektowego ????Jessie pisze: 29 paź 2019, 11:26 Wszystko jeszcze zależy od zapisu w umowie o dofinansowanie. Ja miała zapisane żeby płacić wszystko z konta projektowego.
No chyba że wcześniej z własnych środków przelejesz na konto projektowe wartość wydatków na wkład własny - Ale czemu to miałoby służyć ????
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: FIN
- Kontakt:
Nie wiem, jak w innych OPSach ale u nas zasilaliśmy konto projektowe wkładem własnym. Wszystkie wydatki projektu ponoszone były z konta projektowego.
Oprócz paragraf wkład własny w projekcie RPO - Księgowość przeczytaj również:
Do kiedy trzeba wnioskować o zmniejszenie planu dotacji na zadania zlecone i dofinansowane?
Zwierzę w DPS
Odsetki od nieterminowego przekazania dochodów
wydatek niekwalifikowalny z roku poprzedniego
płatność bezgotówkowa=terminale
dodatek 250 dla pracownika socjal.
Opieka wytchnieniowa
KSIĘGOWANIE POTRĄCENIA NP RODZINNEGO ZA 2019 Z LISTY WYPŁAT Ś. WYCHOWAWCZEGO
Wolontariat - gdzie zaplanować wydatki?
Ekwiwalent za odzież robocza
Odpłatność za pobyt dziecka w rodzinie zastepczej
Zniany w VAT
księgowość gops