parametry do programu - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 25 wrz 2014, 10:33

Bardzo proszę o pomoc w pracy z programem dodatków mieszkaniowych Info-System, czy ktoś może pracuje na tym programie? mam problem z wyliczeniem dodatku, program jakoś dziwnie to wylicza. Może mam źle ustawione parametry. Pomoże Ktoś ? Pomocy.
młoda

Napisano: 25 wrz 2014, 10:39

Nie pracuje na tym programie ale do wyliczenia dodatków potrzebujesz:
l.osób; powierzchnie; wydatki na 1 mc; dochód brutto wszystkich członków rodziny razem ale na miesiąc (u mnie w programie aki jest potrzebny); stawke emerytury; cene za 1kwh:) najlepiej policzyc dodatek na piechote i sprawdzic z tym co liczy program.
baska34

Napisano: 25 wrz 2014, 10:49

wpisuje te wszystkie składowe ale na piechotę mam zupełnie inną kwotę dodatku, może w parametrach ustawienia programu mam złą kwotę 1 kWh, albo coś inaczej pozaznaczałam. Jak jest u Ciebie?
młoda

Napisano: 25 wrz 2014, 10:55

Cena za 1kwh zalezy od obszaru, u mniej jest 0,5429 ale to juz trzeba pytac energetyki jaki jest u was lub wyliczyc z faktury:) jeszcze tez wazne jest do ilu procent wydatków macie skorygowany dodatek do 50% ? czy tez inaczej to juz zalezy od rady gminy co jest w uchwale:)
baska34

Napisano: 25 wrz 2014, 11:02

Tak, każdemu przy wprowadzeniu wniosku wpisuję wyliczenie kilowata z faktury, ograniczenie mamy 70%. Tylko że w konfiguracji programu w parametrach tez trzeba wpisać wartość 1 kWH i ona jest stała, tylko nie wiem do czego to się przydaję. Może tą stawkę mam złą?
młoda

Napisano: 25 wrz 2014, 11:07

Hmm ja u siebie w programie nie mam wprowadzania tej stałej wartosci nigdzie , jedynie pyta mnie cene za 1kwh ktora podaje zgodnie z faktura, oczywiscie wiekszosci wychodzi ta zgodna z energetyka co podaja i oglaszaja na danym tereniem no ale niektorym sie rozni, wiec byc moze ta stala ona nie ma znaczenia??
baska34

Napisano: 25 wrz 2014, 12:31

Dziękuję bardzo za pomoc i podpowiedzi Baska34.
młoda

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem