pielęgniarka środowiskowa - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 02 gru 2014, 15:54

Witam, moje pytanie brzmi: "kobieta sprawuje opiekę i pobiera specjalny zasiłek opiekuńczy, ostatnio dowiedziałam się, że chodzi do niej pielęgniarka środowiskowa i tez opiekuje się tą osobą niepełnosprawną. W takim razie czy Ta Pani ma prawo do SZO? jak myślicie?
puk puk

Napisano: 02 gru 2014, 17:30

Jeżeli to jest pielęgniarka środowiskowa a nie opiekunka środowiskowa, to świadczy pomoc z zakresu usług medycznych przy chorym; zastrzyki, podłączenia kroplówki, opatrunki czyli to co zwykły opiekun bez uprawnień sam zrobić nie może. Przy okazji na wywiadzie pracownik socjalny może tą sprawę spokojnie wyjaśnić.
wwo

Napisano: 02 gru 2014, 19:53

puk puk pisze:Witam, moje pytanie brzmi: "kobieta sprawuje opiekę i pobiera specjalny zasiłek opiekuńczy, ostatnio dowiedziałam się, że chodzi do niej pielęgniarka środowiskowa i tez opiekuje się tą osobą niepełnosprawną. W takim razie czy Ta Pani ma prawo do SZO? jak myślicie?
oczywiście, że ma :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x