Posłuchajcie. Faktycznie mogłabym wypłacić maksymalnie 283,50 zł (zgodnie z naszymi zasadami). Ale na fakturze jest 228 sztuk (60 szt po 3 zł, 138 szt po 1,40 zł i 30 szt. po 1,50 zł). Wartość brutto 418,20, NFZ - 189 zł, udział własny 229,20 zł (ale do tych 228 szt.)
Zobaczcie, jeśli polecę w kolejności, jak zostało wpisane na fakturze (to, co napisałam w nawiasie), to wezmę te 60 szt. po 3 zł = 180,00 + 120 szt. po 1,40 = 168,00 razem 348 zł - NFZ (189) i wtedy wypłacam 159 zł.
Ale jeśli "dbając o środki publiczne" te 180 szt. policzę od najtańszych, to wyjdzie mi tak: 138 szt po 1,40 = 193,20 + 30 szt po 1,50 = 45 zł i zostaje jeszcze 12 szt. po 3 zł = 36. Razem 274,20 - NFZ (189), do wypłaty - 85,20 zł.
Wiecie już o co mi chodzi?
Pieluchomajtki
Re: Pieluchomajtki
to dbając o środki publiczne;) zrób kontrolę jakie pieluchy są używane w dzień i na noc.
W nocy potrzebne są większe pieluchy (droższe) na dzień mniejsze (tańsze). bez kontroli nie można tego zweryfikować.
W nocy potrzebne są większe pieluchy (droższe) na dzień mniejsze (tańsze). bez kontroli nie można tego zweryfikować.
Ale nie bądź sarkastyczna/-y wobec mnie, bo ja akurat chcę zrobić tak, żeby było dobrze. Kilka lat temu, kiedy jeszcze tu nie pracowałam była taka kontrola z PFRON-u, że do dzisiaj krążą legendy.cpr pisze:to dbając o środki publiczne;) zrób kontrolę jakie pieluchy są używane w dzień i na noc.
to nie sarkazm, to życie;)
osoba leżąca potrzebuje większych pieluchomajtek na noc,
w DPSach tak się robi, mniejsze zakłada się na dzień. bo się częściej zmienia, na noc jest większy bo ma przeleżeć całą noc.
Wynika to z rozliczeń i złożonych wniosków, nie można karać osoby niepełnosprawnej, leżącej że na noc zakłada bardziej chłonne pieluchy.
osoba leżąca potrzebuje większych pieluchomajtek na noc,
w DPSach tak się robi, mniejsze zakłada się na dzień. bo się częściej zmienia, na noc jest większy bo ma przeleżeć całą noc.
Wynika to z rozliczeń i złożonych wniosków, nie można karać osoby niepełnosprawnej, leżącej że na noc zakłada bardziej chłonne pieluchy.
Oprócz Pieluchomajtki - PFRON - zadania powiatów przeczytaj również:
Dof. do barier technicznych i architektonicznych
Decyzja kierująca do DPS dla PCPR
SKUTER ELEKTRYCZNY CZTEROKOŁOWY
szkolenia dla pracowników OPS
Bariery architektoniczne- krzesełko schodowe
zmiany w pośp
Turnus
Turnus rehabilitacyjny
dof. turnusu rehabilitacyjnego dla dziecka umieszczonego w p
LBA
bariery architektoniczne