Pilna sprawa - proszę o poradę. - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 14 lip 2016, 11:32

Tak jest i to spora bo około 700 zł.
ala33

Napisano: 14 lip 2016, 13:43

Nikt nie pomoże??
ala33

Napisano: 14 lip 2016, 13:48

Czyli najprościej i najbezpieczniej- wezwać do złożenia wyjaśnień i przedstawić dokumenty dotyczące dochodu za 2014r., dać dla wnioskodawcy 30 dni na uzupełnienie braków (aby miał czas chłopina na korektę zeznania podatkowego), jak tego nie zrobi to zostawić wniosek bez rozpoznania.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 14 lip 2016, 14:11

Miałam podobny przypadek kobieta miała utratę z umowy zlecenia Pit 11 miała razem z dochodem z pracy od jednego pracodawcy wszystko do utraty. .Nie rozliczyła ze zlecenia w US( twierdziła ze księgowa jej tego nie policzyła bo dochód był niski ) uznałam ,ze skoro jest utrata to po prostu pominę jej ten dochód. Rozliczyła się z renty i pracy pominęła zlecenie
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 14 lip 2016, 14:15

No ale z tej pracy, z której nie rozliczył się w US dalej jest w stosunku.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 14 lip 2016, 14:18

SUMA PIT-ÓW 11 pokrywa się z danymi z Ministerstwa Finansów.Czy może koleś ma umowę zlecenie ale nie miał z tego dochodów.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 14 lip 2016, 14:38

Słuchajcie, gość twierdzi że miał i ma do tej pory z tego dochody. Więc to czemu się nie rozliczył zgania na księgową jakąś tam, ja już nie mam do gościa siły. Dobra wezwę do złożenia wyjaśnień a babka się ze mną będzie kłócić że ona mi tego nie powie bo z nim nie jest i od cała robota. Stawić owszem stawi się, żal mi babki bo owszem wczesniej chodziła i pytała się jak wniosek. Tylko że wtedy nawet do niej nie doszłam.. bo tyle było wniosków. Gość bezczelnie odrzuca połaczenia telefoniczne, jest roztrzepany i w ogóle masakra. Jak to mi pdosumował on nie ma dokumentów bo u niego często takie rzeczy lądują przez przypadek w śmieciach. Więc to właśnie taki typ..Na tą chwilę wysłałam zapytanie do tego pracodawcy o dochód netto, poszło skanem i pocztą, wysłałam prośbę o skan z prośbą o pilne załatwienie sprawy.

Teraz tak mając dochód netto od pracodawcy i wiedzę że on pracuje od 2009r. dochód netto od pracodawcy podzielę na 12 mc. Z tego będę miała dochód miesieczny z tej pracy z której się nie rozliczył , dodam do tego dochód netto miesięczny z którego się rozliczył + dochód netto który mi wyszedł u kobiety. Całość podzielę na liczbę osób tj. 4.

Czy tak jak napisałam powyżej nie mogę załatwić tej sprawy? Pod warunkiem że odpisze mi pracodawca w czasie..
ala33

Napisano: 14 lip 2016, 14:43

Z tym wezwaniem to też problem, bo gość w oświadczeniu napisał, że on nie ma pitu. To jak mogłabym kurcze go wezwac do dostarczenia dokumentu, jedynie co to o dostarczenie zaświadczenia z pracy. A jak poprosiłam o podanie ile miał z tego tytulu dochodu to stwierdził, ze on nie wie, nie pamięta a pod odpowiedzialnością karną nie jest w stanie mi tego nie poda.
ala33

Napisano: 14 lip 2016, 14:46

ja na twoim miejscu nie wystepowalabym do pracodawcy tylko do US wlasciwego o wydanie informacji, US napisze ze gosc osiagnal rozniez dochod ,z ktorego sie nie rozliczyl...i jak zauwaza ze sie nie rozliczyl to go ukaraja:D wtedy moze panu przestana niektore dokumenty ladowac w koszu;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 14 lip 2016, 14:49

No właśnie, dlatego do tego dążę aby zrobił korektę w rozliczeniu. Dalej Ciebie nie interesuje- on nie dopełnił obowiązku w związku z rozliczeniem się z dochodów w Urzędzie Skarbowym więc niech teraz się buja.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x